Amíg a magyar gyerekek indiánosdit játszottak a vasfüggöny mögött, a Mohawk nemzethez tartozó Scott Manning Stevens kisfiúként „magyarosdit” játszott az Egyesült Államokban. A Harvardon doktoráló professzor jelenleg Fulbright-ösztöndíjjal kutat Magyarországon – nem volt kérdés, hogy ide jöjjön. Interjúnkban beszél arról, hogy mit jelent a hétgenerációs gondolkodás, hogy miért háborodnak fel még mindig az amerikaiak, ha a múltjukkal szembesítik őket, és hogy mennyire lenyűgözik őt a magyarországi néprajzi gyűjtemények.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Pikáns, hogy éppen itt élő indián ilyen feledékeny

A dolgoz csak még jobban aláhúzza, hogy a portál sem kérdezett rá

Egyébként tényleg érdekes cikk a jvg.hu portfoliójából – nagy kár, hogy nem lehet kommentelni!!! =)) – a „Olyan ez, mint Amerika piszkos titka. Mintha egy német nem tudna a holokausztról” címmel megjelent interjú.
A Mohawk nemzethez tartozó Scott Manning Stevens a Harvardon doktorált professzor jelenleg Fulbright-ösztöndíjjal kutat Magyarországon, vele készült a beszélgetés.
Nos a beszélgetés igencsak erős pikantériája, hogy a felmerülő témákban igencsak érintett, sőt ikonikus szerepet játszó hazai helyzet szóba sem kerül. Sőt a felhozott példa „monoetnikus a kard által” story elővezetése még ocsmány is! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: Hogy mennyire igaz nem tudom,

de meg kell mondjam a dologról nekem a derék Öcsi-bácsi ugrik be

„Lech Walesa a Szolidaritás szakszervezet legendás vezére, volt lengyel köztársasági elnök az utóbbi hónapokban sokat panaszkodott a sajtóban pénzügyi nehézségeire. Nemrégiben még munkát is keresett a már nem fiatal Nobel-békedíjas politikus, mert elnöki nyugdíja csak 6000 zloty (480 ezer forint), és ez nem elég számára. Ugyanakkor fiának, a Polgári Koalíció (KO) képviselőjének vagyonnyilatkozatából kiderül, hogy milliomos - derül ki az onet.pl cikkéből” – számol be a napi.hu.
Nem, nem akarom sem pro sem contra összehasonlítani Puskással, csak annyit mondok, hogy mindkettő ikonikus figurája szülőhazájának.
Akiről közismert, hogy jelentős magánvagyonát a gyermekeire hagyva kicsiny hazánkba költözött, s itt elláttatta magát.
És persze beugrik a leváltott KE-nk Copy-bá is, aki csak a két – csak tagja volt a csapatnak; egytelen asszót vívott a két olimpián – olimpiai aranya okán ennél sokkal többet kap, nem is beszélve a sokmilliós nyugdíjáról! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.