Kína nem osztja azokat az értékeket, amelyeket a NATO tagországai magukénak vallanak – jelentette ki hétfőn Washingtonban Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára a Joe Biden amerikai elnökkel folytatott egyeztetését követően.

Kemény szavak a NATO főtitkártól: Kína nem osztja a Nyugat által vallott értékeket

Fotó: MANDEL NGAN / AFP

Látjuk, ahogyan Hongkongban elfojtják a demokráciáért tartott tüntetéseket, ahogy a kisebbségeikkel bánnak, és ahogy megfélemlítik a szomszédos országokat. Ki kell állnunk a szabályokon alapuló világrend mellett

– mondta Stoltenberg, aki szerint eközben azt sem szabad elfelejteni, hogy Kína nemsokára a világ második legnagyobb gazdaságává válhat. A védelmi költségvetése máris a világ második legnagyobbja.

A tervek szerint az amerikai elnök is részt vesz a NATO-tagországok vezetőinek június 14-i brüsszeli találkozóján, amelyen a fő témák Oroszország, Kína, a kibertámadások és a klímaváltozás lesznek.

Jake Sullivan, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója ezzel kapcsolatban azt mondta, Biden ki fogja emelni a NATO-tagállamok közös teherviselésének fontosságát is. Hozzátette, hogy az Egyesült Államok nem hagyja válasz nélkül, ha Moszkva „Washington elleni káros tevékenysége” folytatódik.

Biden a brüsszeli csúcstalálkozó után Genfbe utazik, ahol négyszemközti találkozót tart Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
persze kivétel a retardált dagadt törpe, aki mindenben egyetért kínai barátaival! =))
Nyírfa
Ha nem lesz meccs, orbán is elmegy? Láthatná közelről Bident, másképpen nem lesz rá alkalma.
TollerBela
Lehet, hogy előbb a NATO-ból kellene kilépnünk ? Ő kollektív védelmet folytat, a mi rezsimünk magát akarja védeni egyedül. Nyilván körkörösen. Mi tart minket egyben ?
ómió
Aszerint, hogy kapitalizmust működtetve nyiltan vallja magát kommunistának, miközben ez Nyugaton "csak" kriptokommunizmus?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.