A két vezető egy új Atlanti Chartáról is megállapodott a cornwalli találkozójuk során. Joe Biden csütörtökön, egyhetes európai látogatása első fontosabb állomásaként Boris Johnson brit miniszterelnökkel tárgyalt Cornwallban. Az egyeztetésen, melyen a két vezető mellett a két ország kormányának számos tagja részt vett, Biden és Johnson hitet tett a két ország politikai kapcsolatainak szorosabbra fűzése mellett.

(Forrás: telex.hu, RonaGyuri által)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Hic & nunc, kivételesen a tükörfordítás a nyerő

Joe Biden Boris Johnson-al tárgyalt Cornwallban

Mint ismert a januárban hivatalba lépett új amcsi elnök csütörtökön, az egyhetes európai látogatása első fontosabb állomásaként találkozott a brit miniszterelnökkel.
Nos – a mai angolnyelvészkedő világunkban külön pikáns – érdekes gondolat hangzott el a brit PM szájából: „a big breath of fresh air” –ként jellemezte a Biden-el való találkozása légkörét. Sőt azt is megjegyezte, hogy: „The talks were great, they went on for a long time, we covered a huge range of subjects.”!
Igen, arról van szó, hogy derék firkászaink miképp adták vissza ezt a valóban meglepő kijelentést. Már akiknek egyáltalán feltűnt. Valahogy, és valamiért snassznak vélték az esetünkben egyértelműem pontos tükörfordítást és olyanokkal próbálkoztak, hogy: „Felüdülés” Biden -nel dolgozni!!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.