A Matteo Salvini vezette Liga pártot utolérte a Giorgia Meloni irányította Olasz Testvérek (FdI), így a jobboldali erők koalíciója – benne a Hajrá, Olaszország! párttal is – majdnem elérte az ötven százalékot a szombaton közölt felmérések szerint.

A legnagyobb közvéleménykutató intézet, az Ipsos adatai szerint az utóbbi héten több fordulat történt az olasz belpolitikában.

Négy év óta először a baloldali Demokrata Párt (PD) az első helyre ugrott, és 20,8 százalékkal megelőzte a Matteo Salvini vezette Ligát is. A különbség azonban minimális, mivel a Liga 20,1 százalékon áll. Más felmérésekben a két erő közötti különbség ennél is kevesebb.

Nagyobb meglepetésnek számít, hogy most először a Giorgia Meloni elnökölte Olasz Testvérek 20,5 százalékos támogatottságot mutat, és ezzel a második helyre ugrott, megelőzve szövetségesét a Ligát is.

Az Ipsos elemzése szerint a számok a jobboldali pártok folyamatos erősödését mutatják: a Liga, az Olasz Testvérek és a 9,2 százalékos Hajrá, Olaszország! (FI)megközelítette az ötven százalékot. A PD vezette baloldali szövetség ezzel szemben 45,3 százalékon áll.

A felmérésekben az Öt Csillag Mozgalom (M5S) 14,2 százalékra süllyedt.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Érik az olasz fasizmus?
Meglátásom szerint világháború csak azért nem lesz már, mert az elpusztítaná a földi életet.
Gondolom, vannak , nem kevesen, akiket ez sem érdekel, mert meggyőződésük, hogy ők túlélnék, és találnának egy talpalatnyi élhető területet. Vagy nem.
ómió
Akkor, efftársilag, ezért "kerülték" ott a választásokat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.