Az egyik legfontosabb amerikai filmes lap, a Variety egy csütörtöki cikkében azt találgatta, hogy a héten elfogadott homofób törvény miatt vajon távol maradnak-e a nagy filmes produkciók Magyarországtól.

Kivonul az amerikai filmipar Magyarországról a homofóbtörvény miatt?

Fotó: pixabay.com

A válság előtt a filmgyártás százmilliárdos iparágnak számított, ami nagyjából 80 százalékban az ide csábított külföldi produkcióknak volt köszönhető. Az állam pedig milliárdokkal támogatja a nemzetközi produkciókat adókedvezményeken keresztül – írja a 444.hu.

Mindennek akár be is tehet, hogy az új törvény szerint megtiltják a 18 éven aluliak számára a homoszexualitás és a nemváltás „népszerűsítését” és megjelenítését. Valamint az iskolai szexuális felvilágosítás nem irányulhat a nem megváltoztatása és a homoszexualitás „népszerűsítésére”.

A Variety iparági forrásai még nem tudtak nyilatkozni arról, hogy ennek milyen következményei lehetnek Magyarországon, de a lap emlékeztetett arra, hogy a Disney, a Netflix, a WarnerMedia, a Sony és más stúdiók is bojkottal fenyegették Georgia államot a melegellenes törvényei miatt. De a Netflix az Outer Banks forgatását is elvitte Észak-Karolina államból, miután ott homofób törvényeket fogadtak el.

Forrás: 444.hu

Címlapkép: pixabay.com

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toller Béla
Valaki a sokak közül csak bevált valamit a kifejezetten fasiszta magyar állam elleni fogadkozásokból ! Egyszer, valamikor ...
sgl
...Soha nem volt MO-nak még ilyen rohadék hazaárulókkal teli hatalmas károkat okozó kormánya békeidőben.
Az meg közröhej, hogy egy minden politikai társaságban szélkakasként forgolódó klepto és cezaromániás hazug pszihopata legyen az ország élén, a közvetlen környezete nem fogja le, sőt támogatja minden pálfordulásában.
...Ostoba, vakhitű húgyagyu szavazóik detto, akik ugyanolyan bűnsegédek az ország tönkretétetlében mint maguk a vezető politikusok és a vezér szarcsimbókos seggében lévő NER lovagok.
sgl
@sgl: Ki fogja összeszámolnai az évi kb 1200-1500 mrd közpénz ellopásán kívűl hány száz milliárd kárt okoznak ezek a rohadékok azzal, hogy a hatalmuk megtartása érdekében mindenféle aljasságot elkövetnek, aminek hatása az ország negatív megitélésée, a kereskedelemben való veszteségek vagy elmaradt nyereségek meg ezer milliárdokban mérhetők. Meddig lehet MO-n egy ilyen haazáruló csürhe büntetlenül hatalomban??
Néro
Már megint nem arról szól a beszéd Fitymák , hogy rabolják ki az Országot. Pedig az NAPI probléma. A meleg hát meleg. Fityma barmokon kívül nem probléma. Az hogy tolvaj alja szemét ember e na az igen. Az ellen van mit tenni.
kakambuki
"Valaki a sokak közül csak bevált valamit a kifejezetten fasiszta magyar állam elleni fogadkozásokból!" Jól teccik lenni az úrnak?? Kedvenc háziorvosa és gyógyszerésze mikor látta utoljára?
magyar1
A normális embernek ez a törvény természetes csak akik ebből jól élnek azoknak és az érintetteknek nem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.