Lisszabonban és térségében a koronavírus-járvány terjedése miatt a helyi lakosok péntek délután három és hétfő reggel hat között nem hagyhatják el a területet a következő hetekben, és a beutazás sem engedélyezett.

Portugáliát most önti el a negyedik hullám? Drámai hírek érkeznek Lisszabonból, a delta variánst okolják – Közben aggódnak a szlovákok a Puskás telt házas keddi meccse miatt

Fotó: pixabay.com

Azt egyelőre nem tudni, hogy meddig lesz érvényben az intézkedés – ismerteti az atv.hu az MTI – a portugál kormány közlése alapján kiadott – jelentését.

A tízmillió lakosú

Portugáliában pár napja hirtelen ugrást tapasztaltak az új fertőzések számában:

keddről szerdára 1350-nel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma, ami február óta a legnagyobb emelkedés. A legtöbb új esetet Lisszabonból és környékéről jelentették.

Vieira da Silva kormányszóvivő szerint a lisszaboni járványügyi mutatók a koronavírus elsőként Indiában felfedezett, delta variánsa miatt romlottak. A variáns Nagy-Britanniában is sebesen terjed, ahonnan alig egy hónapja beutazhatnak a látogatók Portugáliába.

„Tudjuk, hogy az utazási korlátozás nem könnyű, és ez nem az, amit az emberek akarnak, de szükségesnek érezzük bevezetését, hogy megvédjük az ország többi részét”

– mondta a beutazás tiltásáról sajtótájékoztatóján a kormányszóvivő.

Korábban arról írtunk, hogy a keddi, budapest focimeccsen részt vett nagy számú szurkoló miatt Szlovákiában a járvány fellobbanásától tartanak.

Forrás: atv.hu

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

134.bátor
A dagadt gyilkost ez teljesen hidegen hagyja..
Macskaszem
Orbi importált egy kis negyedik hullámra való anyagot, nehogy már szeptemberben ne lehessen meghosszabítani a veszélyhelyzetet.
colibri
Bezzeg orbán nem aggódik. Ide szervez annyi teltházas meccset, amennyit csak bír.
namihami
Ide úgyse fog vagy mer jönni! A Viktor fellépése elrettentette...
Eljön a pirosvonalig, benéz, meglátja a Fidesz-plakáton az Istent, megfordul és elkotródik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.