Észak-Koreában ismét fenyegető élelmiszerválság közeleg. Kim Dzsongun ezúttal a szélsőséges időjárást, a koronavírus-járványt és a kínai kereskedelemtől való elszigeteltséget okolta.

Az országban hónapok óta figyelmeztetnek arra, hogy a lakosság nehéz helyzetben van – írja az Index.hu.

A jelentések szerint már tavasszal a vidékiek nagy része számára alapvető tápláléknak számító kukorica kilója többe került egyhavi átlagfizetésnél.

Súlyos élelmiszerválság fenyeget: Észak-Koreában többe kerül egy kiló kukorica, mint egy havi átlagbér

Fotó: CreditKCNA VIA KNS / AFP

„Kínából alig érkezik élelmiszer az országba” – ezt állította a Human Rights Watch kutatója egy jelentésben. "Nagyon sok a koldus, néhányan éhen haltak a határvidéken, és nincs szappan, fogkrém vagy elem" – írta Lina Yoon.

"A teljes ipari termelés 25 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest" – áradozott ehhez képest az észak-koreai hírügynökség.

Kim mégis arra szólította fel a párt tisztségviselőit: a párt plenáris ülésen vitassák meg, hogyan kezelje az ország a jelenlegi nemzetközi helyzetet.

Észak-koreai tárgyalók Trump elnök kormányzása alatt találkoztak az Egyesült Államok képviselőivel, hogy a szankciók feloldásáról tárgyaljanak az atomfegyverek leszereléséért cserébe.

Donald Trump és Kim Dzsongun 2018-ban és 2019-ben két csúcstalálkozót tartott Szingapúrban és Vietnámban, konkrét megállapodás azonban nem született.

Joe Biden amerikai elnök megerősítette: kormánya azt szeretné, ha Észak-Korea a leszerelés felé vezető utat követné, de hozzátette, hogy előfeltételek nélkül nem találkozna Kimmel.

Forrás: Index.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
@Shikari: atomot nem vet be senki. annak beláthatatlan, irányíthatatlan következményei lehetnek.
magyar1
Ezt a kis rohadt dagadékot senki nem meri kinyírni? Hihetetlen,hogy mennyien halnak meg inkább és félnek.fNem mindegy lenne, hogy éhen hal vagy megölik?
magyar1
@Eladott Ország: Románok üzenete egy baromság, csau-juk meddig nyírta őket?
ómió
Látszik! A "magasabbrendű társadalom", az ott máig is "magasabbrendű társadalom"! Éppen csak "zabálni" nincs mit!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.