Michael Burry neve a pénzügyi világban otthonosan mozgóknak biztosan ismerős, hiszen ő jósolta meg a 2008-as válságot. A többieknek a Big Short című Oscar-díjjal jutalmazott filmből ugorhat be, mint főszereplő.  

A filmben Christian Bale játssza a neurológusból lett befektetési gurut, aki elsőként látja meg az amerikai lakáshitel-piacon a közelgő katasztrófa jeleit. Ebből lesz aztán a nagy pénzügyi válság pár év múlva, amin Burry a filmben is és a valóságban is hatalmasat kaszált. A való életben ő maga nagyjából 100 millió dollárt, míg azok az ügyfelei, akik megbíztak benne a végsőkig, 700 millió dollárt tettek zsebre, miközben a bankok kártyavárként omlottak össze, a hitelek elszálltak, és csak a gigantikus állami mentőcsomagok mentették meg a teljes pénzügyi szektort – írja a Telex.hu

A nagy tekintélyű pénzügyi szakember óriási gazdasági válságot jósol

Fotó: 123RF.com

Most pedig azt mondja, minden összeomlások öreganyját látja közeledni, ami durvább lehet, mint a 2008-as, és a veszteségei teljes országok méretével lesznek összemérhetők. A Bloomberg cikke szerint Burry most a kriptovaluták szárnyalását látja fenyegető jelnek, és ezermilliárd dolláros nagyságrendű összeomlást vizionál.

Burry többször is kikelt már a kriptopénzekkel, illetve a Gamestop-szerű „meme-részvényekkel” kapcsolatban, egészségtelennek, őrültnek és veszélyesnek nevezve, hogy emberek olyasmivel spekulálnak, amit amúgy abszolút nem értenek. Régi vesszőparipája a Tesla szárnyalása is, amiről többször elmondta, hogy egy hatalmas lufinak tartja az egészet, ami előbb-utóbb ki fog durranni, és rengeteg ember befektetései fognak elúszni vele. Hogy ezzel nem csak a levegőbe beszél, hanem nagyon is komolyan gondolja, azt jól jelzi, hogy a legutóbbi tőzsdei adatszolgáltatások szerint 530 millió dollárnyi short pozíciót tart fenn Tesla-részvényekre, vagyis elég nagyban fogad a cég árfolyamának esésére.

Forrás: Telex.hu 

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Néro
Mindenki megnyugodhat amig a Nagy Gáz szárnyaltatja a Nagy Magyar Nemzethy Gazdaságot addig itt nem lesz semmi baj. Ü meg a szomszédja megvédi a HUN-t. Jahhhh.
jesz
Ez a nagy közgazdász nem hallott még a magyar pénzügyminiszter jóslatáról? Szárnyalást ígér hazánknak, 5% feletti GDP-t, ez a faszi meg csinálja a feszültséget?
Talán nem véletlen, hogy a hetedik kerület hivatalának titkos szobájában kriptot bányászott egy ügyes ember...ő valamit tudhat...

Jöjjön csak ide ez a nagytekintélyű szakember, oszt megláthassa hogy is működik egy ország gazdasága...európa legjobbjai vagyunk(oltásban)
karma1
De remelem nem fogadott ra!? Uriember ugyanis biztosra nem fogad! (Nem kellett hozza nagy esz, ezt egy 8. osztalyos hatranyos helyzetu diak is megmondhatta volna, ingyen)
Gauntlet
Ez a ládák tudhat valamit. Figyelni kell hány vezető és mikor lép le!
ómió
Már megint túl nagyra "fútták a lufikat"?
Szevasztok
Természetesen nem fog bekövetkezni ha Orbán bukik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.