A feltételezett ellenség repülőgéphordozó-harccsoportjának megsemmisítését gyakorolták az orosz Csendes-óceáni Flotta hajói – közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium.

Háborús készülődés: az orosz flotta repülőgéphordozó-harccsoport megsemmisítését gyakorolta Hawaii irányában

Fotó: pixabay.com, illusztráció

A flottagyakorlatnak ezt a részét a Kuril-szigetektől 2500 mérföldre (mintegy 4 ezer kilométerre) tartották, a Hawaii-szigetek irányában, amelyek több mint 5 ezer kilométerre vannak Oroszországtól. A manővereken részt vevő két, egymástól 300 mérföldre elhelyezkedő hajóraj egyike a feltételezett ellenség szerepét kapta a flottacsoport fő erőivel szemben – írja az MTI.

A feladat a hordozó-harccsoport felderítése, az ellentevékenység és a feltételezett ellenségre mért rakétacsapás volt. A szimulált rakétacsapást a flotta zászlóshajója, a Varjag rakétacirkáló, a Marsall Saposnyikov fregatt, az Aldar Cidenzsapov, a Szoversennij és a Gromkij korvett hajtotta végre.

A közös gyakorlaton részt vett egy tengeralattjáró és a Csendes-óceáni Flotta légierejének több nagy hatótávolságú Tu-142M3 típusú tengeralattjáró-elhárító repülőgépe is.

A gyakorlatok során a hajócsoport a repülőgépekkel együttműködve azt gyakorolta, hogy cirkálórakétákkal támadást hajt végre a feltételezett ellenség katonai infrastruktúrájának kritikus fontosságú létesítményei ellen.

A moszkvai katonai tárca tájékoztatása szerint tengeralattjáró-elhárító repülőgépek Kamcsatkáról felszállva több mint 14 órán át repültek, közel 10 ezer kilométert megtéve. A hadgyakorlathoz közeli térségben a flotta MiG-31BM nagy magasságú vadász-felderítő gépei kísérték őket. A Tu-142M3-asok légi utántöltését Il-78-as repülőgépekről végezték el, 5 ezer méteres magasságban, mintegy 500-600 kilométeres sebesség mellett.

Az Ohotszki-tenger és a Csendes-óceán felett emellett hat, IL-38 és IL-38N típusú gépből álló páros végzett tengeralattjáró-elhárító gyakorlatot. A repülőgépek mindegyike legalább 8 órát töltött a levegőben.

Június 10-i közlés szerint az orosz Csendes-óceáni Flotta a szovjet idők óta példátlan gyakorlatba kezdett, mintegy húsz hadihajó és tengeralattjáró részvételével.

Forrás: MTI

Fotó: pixabay.com

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
szerencsétlen halak mit gondolhatnak lent a mélyben? -a homo sapiens már megint megkergült?
namihami
Putyinon is kitört a ""békeharc""? Brezsnyev után itt az új békeharcos.
És, hogy ne érezze magát nagyon egyedül, társul mellé a Mi Körkörös Harcosunk.
csapnivalo
Inkább az az érdekes, hogy a háttérhatalom (lol) mit akar azzal tudat alatt sulykolni, hogy egy ilyen hírt a Propeller az "Itthon" rovatba tesz... :)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.