11 milliárd euróval nőtt a bruttó adósság egy év alatt.

Tavaly Franciaország, Olaszország és Németország konszolidált bruttó államadóssága volt a legmagasabb az EU-ban, ebben a három országban haladja meg egyedül a 2 ezermilliárd eurót az államadósság mértéke – írta meg a Népszava a Portfolio cikke alapján.

Magyarországon van arányaiban a legtöbb államadósság az EU-n belül, és csak nő

Fotó: Pixabay

A koronavírus miatt nincs olyan ország a listán, ahol az egy év alatt ne nőtt volna az államadósság.

Magyarország a maga 106 milliárd eurójával nagyjából a középmezőnyben foglal helyet, nálunk mintegy 11 milliárd euróval nőtt a bruttó adósság egy év alatt.

Az Eurostat adataiból az is kiderült, hogy a teljes államadósságból mekkora részt birtokolnak a háztartások és az őket segítő nonprofit intézmények. Magyarország, ahogy egy éve, most is az előkelő harmadik helyen van az uniós rangsorban.

A magyar háztartásoknál több államadósságot csak az olaszok és a portugálok birtokolnak.

Az olaszoknál volt némi visszaesés a háztartások által birtokolt adósságállományban, Portugáliában pedig stagnált az állomány. Összegében a lengyel, ír és román lakosság államadósság-állománya nőtt a legtöbbet egy év alatt.

Ha viszont az arányokat nézzük, Magyarország az első a sorban. A tavalyi adatok szerint a magyar lakosság kezében van arányaiban a legtöbb államadósság az EU-n belül, 24 százalékkal.

Forrás: Népszava

Címlapkép: Pixabay

78 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
@Eladott Ország: Nincs itt semmiféle elbukott szabadságharc, ez merő előre kitervelt, harácsolás motorral bőgetett aljas eladósítás.

"ha még egyszer hatalomra jutok tönkre fogom tenni ezt az országot."
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Orbán újabb elbukott "szabadságharca": történelmi csúcson a magyar államadósság!
➡ A koronavírus-járványra hivatkozva a kormány elengedte a gyeplőt, és soha nem látott mértékben nőtt tavaly és nőhet idén is az ország adóssága, jócskán meghaladva a sokszor emlegetett 2010-es szintet.
➡ Az elmúlt tíz évben valójában egy fillérrel sem csökkent a magyar államadósság, hisz az a 2010-es 21 749 milliárd forintról 2020. III. negyedére 34 977 milliárd forintra emelkedett, de a múlt év végén végrehajtott devizakötvény-kibocsátásoknak és belföldi kötvényértékesítéseknek köszönhetően várhatóan ez az összeg 37 500 milliárd forintig is emelkedhet.
❗Arról sokan elfeledkeznek, hogy 2012-ben a kormány a kötelező magánnyugdíj-pénztári rendszert és annak vagyonát államosította, és ennek következtében az állam nyugdíjasok felé vállalt adóssága (nyugdíjígérvénye) a GDP 15 százalékára rúg. Ezt az összeget magánpénztárak fizették volna, ám azok államosítása miatt ez a kötelezettség a magyar államra szállt. Így összességében jelenleg már nem a GDP 80, hanem 95 százalékára rúg a tényleges adóssága az államnak. Ez a magyar államadósság történetében a legmagasabb érték.
„Az államadósság nem közgazdasági probléma, hanem egy ellenség, amelyet ha nem győznek le, akkor az ellenség győz le minket. Egy nemzetet kétféleképpen lehet leigázni, karddal vagy adóssággal.” (Orbán Viktor)
❓Csak az a kérdés, hogy miért szórják a pénzünket mindenfajta felesleges ügyre, de amire költeni kellene, arra soha sincs pénz?
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/137511328_1658609394303489_7287201168560108008_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=iNHNtXWx8AcAX930usM&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=ac4c1593154a29ff2b0af8bdcc824030&oe=60D5F012
Peller Anikó
@Eladott Ország: Nincs itt semmiféle elbukott szabadságharc, ez merő előre kitervelt, harácsolás motorral bőgetett aljas eladósítás.

"ha még egyszer hatalomra jutok tönkre fogom tenni ezt az országot."
csak úgy....
ha a titkosított kína és ruszki kölcsönöket hozzá csapjuk,akkor curvára lehalkul az a nagy dübörgés! orbánék szegényházat csináltak az országból..
ómió
Hát, ha az állam "öcsit-bácsit" támogat, nem csoda! Igaz, a Böszme, anno, ezt támogatásfizetés nélkül, népzsebivel együtt is "hozta"!
Aki Én
Persze, hogy csak nő.
Férfiak ilyet nem tesznek.
Nessy
Most ez a felelőtlen választás előtti pénz szórás az egekbe növeli az államadósságot! Aztán majd valakinek ezt ki kell fizetni. De az most nem érdekli pátunkat és kormányunkat! Biztos, hogy nem ők fizetik vissza! Azért van a plebsz!
NKF
Nem tudom,csak egy a baj!A Népszarának nem tudok hinni!
Szevasztok
Ez nem megleő, hol adnak a lakosságnak ingyen millókat, kamatmentes (vagy alacsony kamattal) kölcsönt lakásra ,autóra stb? Majd jövőtől másképp lesz.
Macskaszem
@Peller Anikó: Nem tudom, ezt tényleg mondta-e a Csutkány, de az tény, hogy a tettei erősen alátámasztják. Azt sem tudom belegondol e néha, hogy ha a kölkei nem is, az unokái már iszonyúan fogják szégyellni, hogy ilyen aljas, hazaáruló, országkifosztó, gonosz, embernek látszó szardarab volt a nagypapi.
jesz
az idősebbek még emlékeznek arra a hírre, hogy a rendszerváltás idején az államadósság nem is annyi, amennyit Kádár hitt...Grósz valamilyen okból elmondta, mennyi is az annyi...és a rendszer megváltozott...

Nos az optimisták szerint 2022-ben szintén változás lesz...akkor megtudjuk, hogy igazából olyan mértékű az államadósság, amit el sem tud képzelni egy magamfajta egyszerű polgár...

A kocsmában már előre tudják, hogy az ország tök üres kasszával fog gazdát cserélni...
...a kocsmáros azt mondta, -fiúk, én mindig itt leszek, akárki is lesz hatalmon...megnyugodtunk.
Gazella
Szarházi zsírhájat kizárólag a saját pénztárcája (lölö zsebe) érdekli... a népet meg nyomorba döntötte.i
Eladott Ország
@Macskaszem: ma, 11:23 ◘ Az unokák itt hagyják az országot a lopott milliárdokkal együtt, de reméljük minél kevesebbet tudnak kimenteni.
Málna
@Peller Anikó: Miért kell állandóan terjeszteni ezt a hülyeséget? A sok ostoba meg el is hiszi, hogy Orbán ezt mondta.
Macskaszem
@Eladott Ország: Ha buknak, azonnal le kell zárni a határokat, reptereket, mert meglógnak, pedig sokan szeretnénk a rácsok mögött látni a 133 mocskos lopógéppel együtt.
Macskaszem
@Málna: Cáfold meg. De nem is kell megcáfolnod, látjuk a saját szemünkkel mit művel. Nagyon hülyének kell lenni ahhoz, hogy ezt valaki ne lássa. Neked sikerült megugrani.
Málna
@Macskaszem: Hogy cáfoljak meg valamit, ami nem történt meg? Máskor előbb gondolkodj...
Nessy
Nőtt az államadósság? Igen! Választás előtti pénzszórás van? Igen! Osztogatás van? Igen! Magas infláció van? Igen! Ezeket megcáfolni, letagadni nagyon nehéz , még fidesz hívőnek is. Jó, egy, kettőnek azért sikerül.
Peller Anikó
@Málna: "ha még egyszer hatalomra jutok tönkre fogom tenni ezt az országot."

Nem kell megcáfolnod, látjuk a saját szemünkkel mit művel. Nagyon hülyének kell lenni ahhoz, hogy ezt valaki ne lássa. Neked sikerült megugrani.

Vagy nagyon aljasnak.
Málna
@Peller Anikó: Tudtad értelmezni, amit írtam? Azt kérdeztem, miért terjeszted, hogy Orbán ezt mondta?
csak úgy....
@Málna: te,mint ukrán menyecske kenyed-vágod a dógokat ..
Málna
@csak úgy...: Mitől vagyok ukrán? És mit jelent most jelen esetben az, hogy kenem - vágom a dolgokat? Van ennek valami értelme, vagy megint csak egy kis figyelemre vágysz?
Eladott Ország
@Málna: ma 12:02 ♠ Most már az államadósságot és a nőnapot is egy napon tartjuk, mert az is permanensen NŐ!
Málna
@Eladott Ország: Jesszusom...Ez a tipikus öregember-humor...:-)
namihami
Na, megálljon a menet! Ez nem lehet igaz, hiszen a Viktor nemhogy ezt nem mondta, de mindig azt állítja, hogy csökken az adósság és nő a kisemberek életszinvonala.
Akkor annak úgy is kell lennie, hiszen ő még sose hazudott.
(ezt csak Málnának, mert ezt viszont tagadhatatlanul kijelentette)
csak úgy....
@Málna: ezt minden magyar tudja,hogy a kenem-vágom az szakértöt jelent csak az ukrájnában születettek nem! :) nem akartalak le mekk mesterezni,-kár vót..
Málna
@csak úgy...: Tudom, hogy mit jelent a kenem-vágom, azt kérdeztem, hogy itt, ebben az esetben mit jelent? Ne kelljen már szájbarágósabban kérdeznem...
És még egyszer megkérdezem: honnan veszed, hogy ukrán vagyok? Nyilván most sem kapok rá értelmes választ, de a remény hal meg utoljára...Hátha egyszer meglepsz.
Málna
@namihami: Tényleg nő az életszínvonal. Átlagban, nyilván nem mindenkié.
namihami
@Málna: El kell ismernm, hogy most igazad van. Átlagban...
Tehát: Vegyük a bolha pöcsét és az elefánt pöcsét, aztán átlagoljuk. Úgy, mint átlag--valóban nem rossz. A gond csak az, hogy ez az átlag már egyiknek se jó.
Tehát: vegyük Lölő (de lenne még néhány tippem)-féle réteg gazdagodását és tegyük hozzá a munkáját nem a saját hibájából elvesztő vagy örül, ha minimálbéren alkalmazott zemberek százezreit. és valóban, az átlag nem is rossz.
MELYIKNEK? És, ugyebár a ""lölők"" csupán az inukszakadtából végzett robotnak köszönhetik. Ellentétben az átlag másik felével, amelyik egésznap csak a részvényeit számolgatja.
Aki Én
@Málna: Nem mindegy, hogy kimondta, vagy nem mondta? Látjuk mit művelnek.
Jó, mondjuk neked ez jelent némi megértési gondot, de az semmin nem változtat.
134.bátor
@Málna: 2002- ben ,miután elveszîtette a választásokat. A következő után,egy kis Grazi kiruccanás,a pszichiátrián. Vagy ez sem igaz?
Aki Én
@134.bátor: orbánról semmit, orbánnak bármit.
Ez az alapelvük a szektásoknak.
Aki Én
@ómió: Eddig tagadtátok ezt a tényt, már tompábban hazudoztok.
Valahol el kell kezdeni, igaz bolsi elmebeteg ? :)
Rajta vagy az új magyar kifejezéseken, vagy leragadtál szerény szókincsednél, te fejlődésképtelen bolsi hazudós?
Aki Én
@Peller Anikó: Ebben az a szörnyű, hogy akár mondhatta is. De mindegy, látjuk mit tesz. Az alapján joggal hisznek benne sokan, hiszen szisztematikusan ez megy.
Málna
@Peller Anikó: Tedd meg azt a szívességet az országnak, hogy nem mégy el szavazni.
csak úgy....
@Málna: persze ha gyurcsányról,karácsonyról, vagy egy másik elllenzéki " banditáról" állítaná valaki,akkor az neked és a többi lököttnek biztosan igaz lenne! :) a ti elmétek így van szerkesztve..
a vak ló jövöbe látó hozzátok képest!
Málna
@csak úgy...: Nekem az az igaz, ami tényekkel alá van támasztva. Érted? Csodálkoznék...
Málna
@namihami: Igen, az átlagban benne van a két véglet is. Az is, akinek brutálisan nőtt az életszínvonala és az is, akinek csökkent. Felesleges ragozni.
namihami
@Málna: Nem rossz ötlet. Szüntessük meg a választásokat is.
Csináljunk egy Észak-Magyarországot. Olyan egyszerűen meg lehetne oldani, hogy a soron következő (Kedves)Vezető mindig valamelyik Orbán sarj legyen.
(hol is láthattunk már ilyet?!?!)
Málna
@Aki Én: Nem mindegy. Döbbenet, hogy mennyi ostoba ember van, aki mindent elhisz. Aztán ez alapján mennek szavazni...Régóta mondom, hogy kellene valami szűrő...
Aki Én
@Málna: orbán skizofrén, és egy agresszív, erőszakos családból való.
Habár a fene tudja, hiszen ezt ő maga mondja el.
Neked semmiben nem kell hinned, mindenki gondoljon amit akar. Szerintem járt a grázi elmén, szerinted nem.
De mindegy is, szemlátomást vannak gondok.
Málna
@namihami: Nem tudlak követni. Ez most miből jött?
Málna
@Aki Én: Ez kb. olyan, mintha azt mondanánk, hogy Gyurcsány táncikálással töltötte az elnökségi idejét...Megbuknál te is azon a szűrőn...:-)
Aki Én
@Málna: hogy te nem hiszed, még nem jelenti, hogy nem igaz.
namihami
@Málna: Akkor olvasd el a 13.13-as beírásodat. Vagy azt nem Te írtad? Mert annak a lényege, hogy az ellenzéki szavazónak el se kéne menni az urnákig. És ti, az erdélyi fizetettekkel karöltve, máris kihoznátok a szépemlékű 99,9%-os Népfrontos eredményt.
Málna
@namihami: Peller Anikónak írtam, hogy ne menjen el szavazni. Hogy következik ebből az összes ellenzéki szavazó? Biztos vagyok benne, hogy sok értelmes ember is van közöttük, akik nem ülnek fel ilyen álhíreknek.
Málna
@csak úgy...: Te tényleg csak egy kis figyelemést és pár lájkért nyomatod itt a kretént? Ez olyan szánalmas. Akkor is, ha öreg és magányos vagy. Legyen már egy kis tartás benned...
Peller Anikó
@Málna: 13:19, "Nekem az az igaz, ami tényekkel alá van támasztva."

Azt gondolom, hogy te a Tények -et nézed esténként a hazugtévében. Egyébként miről tudod, hogy mik a tények és mi a hazugság? Ja, nem tudod. De legalább hiszed.
Málna
@Peller Anikó: Már megint mellényúltál. Nem nézem a Tényeket.
Keress rá mindig a hír forrására, és akkor tudni fogod, hogy igaz-e. Már ha van egy kis sütnivalód.
Peller Anikó
@Málna: Ha nem nézed a Tényeket akkor honnan tudod, hogy mik a tények?

A hírforrások nem tényeket közölnek hanem híreket. Bármely hírforrás.

Vannak hírforrások amelyeknek te (akár feltétel nélkül) hiszel. Ezeket a híreket tényként kezeled és azt hiszed, hogy azok bizonyosan igazak.

Más hírforrások tódítanak, csúsztatnak, hazudnak, tévednek. Esetenként tévedhetnek az előbb említett hírforrások is. Vagy csak simán hazudnak, mert ilyen hírforrás nálunk is előfordul bőven. Néha még a bíróság is próbál igazságot tenni, hát ilyenek a tények.
csak úgy....
orbánt az adósság nem érdekli, nem neki kell törleszteni! dalolva fizet majd a magyar,- vagy kínai gyarmat lesz!
Málna
@Peller Anikó: "Vannak hírforrások amelyeknek te (akár feltétel nélkül) hiszel. Ezeket a híreket tényként kezeled és azt hiszed, hogy azok bizonyosan igazak."
Ezt most tényleg rám írod? Picit sem érzed úgy, hogy ez rád jellemző inkább?
nezelodo
Emlékezem, 2002-ben annyira csupasz volt az államkassza, hogy a váratlan bukáskor, (az asszonyka bánta először), még a Tompika beléptetőkaput sem tudták kifizetni. Olcsóbban visszavásároltatták két milliárddal, aztán lízingelték, (Martonyi irodája 800 milláért megírta a lízing szerződést), és tíz évig fizettük. Cirka tíz milliárdba van a nemzeti bikuci remek ötlete. A következő királyság belépője az volt, két százalékkal emelték az EÜ járulékot, aztán jött a MANYUP lenyúlás...A járulékokat átnevezték adóvá. A legtöbb okoska nem is tudja mit jelent ez. Persze, hogy valamiből fedezni kellett a lenyúlást, tuti, hogy egekbe van a "böszme" már visszafizetett, (hátrahagyott adóssága) nélkül is a sarunk.
Peller Anikó
@Málna: Ok, tehát a tények a híreknek az a része amelyeket te elhiszel.

Én soha nem állítottam akkora hülyeséget, hogy én csak a tényeknek hiszek. Ilyet csak te állítottál magadról. Ezzel ki is állítottad a bizonyítványodat.
Málna
@Peller Anikó: Hülyeség, ha valaki csak a tényeknek hisz?
Figyelj, tőlem terelhetsz, ahogy akarsz, de ettől még egy ostoba álhírt hittél el és terjesztettél - már nem először. Picit legyél észnél és ne higgy el minden hülyeséget. Ez lett volna a lényeg.
Peller Anikó
@Málna: Jó, próbáljuk meg valahogy közelíteni mik lehetnek a tények.

Kezedetnek legyen monyuk a manyup magánnyugdíjpénztárak lenyúlása.

A magánnyugdíjpénztárak összekuporgatott vagyonkája eröszakkal, fenyegetésekkel, hazugságokkal átvándorolt valami másféle számlákra, mert most nincs meg.

Az, hogy nincs meg ott ahol ezt összerakosgatta a nép, ezt lehet tényekként kezelni? Mert nincs meg.

A hazugság az volt, hogy személyesen mindenki megkapja a saját számlavezetésén keresztül a saját magánnyugdíj számláján. Ez megtörtént? Nem. Ezt lehet tényként kezelni? Lehet, mert nincs meg. Meg tudod mutatni hol vannak ezek a számlák?

"Az Országgyűlés a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagsággal rendelkező mintegy hárommillió ember eddigi befizetéseinek jövőbeni biztonsága érdekében kinyilvánítja, hogy garantálni kell az egyéni számlavezetés intézményét az állami nyugdíjrendszerbe átlépő magán-nyugdíjpénztári tagoknak."

nol.hu/belfold/orban_masodik_nyilatkozatat_is_elfogadta_a_ketharmados_tobbseg-921891

Megtörtént? Nem. Látod ezek a tények már csak ilyenek. Ez éppen csak egy 3 ezer milliárd forintos tényálladék hazugsághalmaz. Tapsikolhatsz.
Málna
@Peller Anikó: Mondom, terelhetsz kedvedre, attól még hülyeséget terjesztettél.
Aki Én
@Peller Anikó: Ő orbán lopásaira is csak annyit kérdezett egyszer: ,,és ti ezt el is hiszitek..."
Nem tudom, hogy tudatosan hazudozik, vagy tényleg ennyire ostoba.
De akinek orbán az isten, az mindenre (is) képes
ómió
@Aki Én: Már magadat szólóngatod ott az elmeosztály munkásőr tagozatán, bolsiék elmebetege!? És már a tükörben se ismered fel saját magadat? Még a bolsik közt is "rendhagyó" eset vagy, bár a tetves bolsiságod másrahazudási szindrómája nálad, úgy tűnik, változatlan. Aztán, hazudd csak ide, efftársék fajkreténje: EU-n belül mi van azokkal az országokkal, amelyeknek a GDP-jükhöz viszonyított államadósságuk jóval a 100% fölött van?! Merthogy a miénk alatta van! Sőt! Még a Böszme vezéred idején "elért" 86%-nak is! Ezeket "kifelejtette" agysérültséged, vagy már sikerült végképp elhazudnotok?
Yoda69
@Málna: Hol ebben a terelés? @Peller Anikó: tényeket irt le a manyuppal kapcsolatban.
Persze becsokhatod a szemedet es rebegheted, hogy ez terelés, meg hülyeség, de attól meg tény marad. Amit 3 millió károsult tud igazolni.
Nessy
@Peller Anikó: @Aki Én: Tudom, néha én sem tudom megállni, hogy ne válaszoljak, de provokátoroknak teljesen felesleges. Mert ennyire elvakult, csak önmagát ismételni tudó nem lehet valaki meggyőződésből.Vagy mégis?
Málna
@Yoda69: Nem ez a téma. Ha az adott téma már kellemetlen nektek, akkor mindig elkezdtek másról beszélni.
Namely
@Eladott Ország: @Peller Anikó: @csak úgy...: + többiek, de most nem linkelek be mindenkit.
Tehát, kedves, pénzügyekhez halvány finggal nem rendelkező kommentelők.

"Magyarországon van arányaiban a legtöbb államadósság az EU-n belül, és csak nő"
Vs.
"Ha viszont az arányokat nézzük, Magyarország az első a sorban. A tavalyi adatok szerint a magyar lakosság kezében van arányaiban a legtöbb államadósság az EU-n belül, 24 százalékkal."
Tehát a cikk írója összekeverte az államadósságot (aki tartozik, ez az állam) azzal, aki birtokolja az államkötvényeket (akinek tartozik, ez 24 százalékban a lakosság).
Tehát a lakossági szereplők a kötvényükért kapják a kamatot és a tőkét.

Tanulság: ha ennyire nincs fingotok valamiről, akkor előbb nézzetek utána.
Málna
@Aki Én: Minden hülyeséget elhisztek. És még ti ostobáztok folyamatosan. Nevetséges.
Aki Én
@Málna: hogy te nem hiszed, még nem jelenti, hogy nem igaz.
Nem tudhatom, de azt mondom a tények ismeretében, és figyelve az egyirányú történéseket, bizony igaznak hiszem. Nem mintha bármin is változtatna.
orbán emberileg nem egy kérdőjel. Elég egyértelmű a helyzet, még ha neked nem is esik jól.
Namely
@sgl: "Ha hülye vagy valamihez ne reklámozd!"
Sokat írtál, csak semmi értelme, és semmi köze sem a cikkhez, sem a kommentemhez, sem az igazsághoz.
Megint nyomod a propagandát, hazugságot, gondolkodás nélkül.
Ismét emlékeztetnélek, hogy a saját korábbi írásod szerint a számodra én szar vagyok, átlépéssel.
Akkor tegyél így.
Peller Anikó
@sgl: Abszolút logikus és értelmes amiket írsz, a színtiszta valóság a fideszéra működéséről.
Peller Anikó
@sgl: Jó, akkor segítsünk rajta egy kicsit, az ovis addig se volt nagy ember amíg kicsi volt!
Namely
@sgl: @Peller Anikó: látom szépen összeilletek: egyikőtök sem ért a témához, de szépen elvagytok együtt. :D

Nos akkor.

A külső adósságot igyekeznek valóban a belső finanszírozásra cserélni, és a devizát a forintra. Így valóban az MNB tud irányítani.
"Az inflációval meg szépen elinflálják az adósság nagy részét."
Ameddig az infláció kisebb volt, sőt defláció, addig érdekes módon, ez az "érv", hogy "azért van infláció, mert a fidesz szándékosan elinflálja az adósságot" soha nem került elő (ahogyan pl most sincsenek itt olyan cikkek, hogy húúúú de gyenge a forint, de amint felfelé mozdul, egyből Orbán a hibás).
Számolj már utána, hogy mekkora infláció is kellene, hogy az adósságok kisebbek legyenek, és kijön, hogy több kárt okozna, mint az eredmény.
Annak sem ártana utánanézni, hogy milyen forrásokból származik az infláció, mekkora a maginfláció.

"A külső adósság az nemzetközi viszonyban nézendő, hatalmas kamatokat fizetünk,"
Nem, az adott ország teljesítőképességeihez mérendő. Pl usa gov to debt: 108%, Belgium 114%, hu:82%
"nem olcsó IMF hitelt hanem drága piaci hitelt vettek fel."
Ennek már legalább 8 éve. Azóta már vissza kellett volna fizetni. Amúgy ki vette fel és miért? :)

"Egyébként a 2010-es 19,700 mrd államdóssághoz képest dupla lett és duplával nőtt mint a szocik alatt."
Csak a szocik egy összeomlott büdzsét hagytak maguk után, míg most piacról is simán megy a finanszírozás, és a lakosság nemhogy nem elszegényedik, hanem a megtakarításaiból állampapírt vásárol.
Orbánnak kb 1000 hibája és hülyesége mellett is klasszisokkal jobb, mint a szocik voltak (ami nem nagy teljesítmény).
"A gdp arányos csökkenés is kamu, mert a gdp növekedés az EU támogatással valósul meg és a gdp növekedés még így is kevesebb volt mint az adósság növekedés, tehát az az arányos csökkenés is kemény hazugság."

tradingeconomics.com/hungary/government-debt-to-gdp
Kérdésem: ha az eu okozza a növekedést, akkor 2004-2010 alatt és most 2020-ban miért...
Namely
@Peller Anikó: @sgl: "Kérdésem: ha az eu okozza a növekedést, akkor 2004-2010 alatt és most 2020-ban miért..."
lecsípte a végét a prop:
"Kérdésem: ha az eu okozza a növekedést, akkor 2004-2010 alatt és most 2020-ban miért növekedett az érték?"
Namely
@sgl: Te.
Semmit konkrétumot nem írtál a kommentemre, csak lököd az orbánozást.
Nem akarod, és nem is tudod felfogni. Nem értesz a gazdasághoz, annyit tudsz papagáj módjára visszalökni, amit a neten a fórumokon beléd oltanak (mint a fenti "Anikó" vagy "Eladott ország ").
Pont, írogass magadnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.