München főpolgármestere, Dieter Reiter szégyenteljesnek nevezte az UEFA keddi döntését, miszerint a városi stadion nem kaphat szivárványos megvilágosítást a magyar válogatott elleni meccs idejére írja a 444.hu.

Szivárványszínekbe öltözteti a város a Müncheni polgármester – nem lennénk a kormány helyében
Kép:change.org

A város vezetése ezzel akart szolidaritást vállalni az LGBT-közösségekkel a magyar parlament múlt heti döntése után, amivel gyakorlatilag megtiltották, hogy az iskolai felvilágosításokon a homoszexualitásról vagy a nemváltásról beszéljenek.

Reiter a sajtótájékoztatóján a Német Labdarúgó Szövetséget (DFB) is bírálta, amiért nem akarta befolyásolni az UEFA-t. Azt a javaslatot pedig nevetségesnek nevezte, hogy esetleg egy másik napon világítsák ki a stadiont.

A főpolgármester szerint sajnos nem ignorálhatják az UEFA döntését, mert a stadion nem a város tulajdonában áll, viszont ez nem tartja vissza őket, hogy erős üzenetet küldjenek Magyarországnak és a világnak.

Ezért szivárványos zászlókat tűznek a városházára és az Olimpiatoronyra, valamint a stadion közvetlen közelében álló szélturbinát is feldíszítik.

Dieter Reiter szerint ez az emberség, a tolerancia és a világra való nyitottság jele, aminek semmi köze a pártpolitikához.

Az UEFA elutasító döntése után a kölni, az ausgburgi és a frankfurti stadion is bejelentette, hogy a szivárvány színeivel világítják be az épületeket, valamint a Schalke, a Wolfsburg, a St. Pauli és a Hertha is bejelentette, hogy csatlakoznak a kezdeményezéshez.

A brit szakkommentátor, Gary Lineker pedig csak azt tanácsolta Münchennek, hogy egyszerűen kapcsolják fel azt a világítást.

Forrás:444
Címlapkép:change.org

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
@Shikari: Szép dolog is az,,,,,kórusban huggyozni...az olyan nemzethhyes... Közben lejársz Kőbányára,,hajléktalant szopni...Idióta rottyantó..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rokker33
@Shikari: Most őszintén normálisak ezek a buzi védő barmok? Ez a legmocskosabb dolog amit életemben hallottam !!A pottyantós budi tartalmával egyenlőek komolyan ez a legfontosabb dolog Németország számára, hogy megleckéztesse Magyarországot.Hát hol élünk emberek milyen világ vár ránk??
Clavigo
@Shikari: Szép dolog is az,,,,,kórusban huggyozni...az olyan nemzethhyes... Közben lejársz Kőbányára,,hajléktalant szopni...Idióta rottyantó..
Aki Én
@Shikari: @rokker33: ti tényleg ennyire buták vagytok, vagy megjátszátok?
jesz
@Pegero: na ez az...akárhányszor olvasom, nem értem...
Gazella
Pergerkuka... a lényeg, hogy az ultraviola drukkereiteket meg a zsírhájat ugyanis ez a geci ott lesz a meccsen és igenis zavarja csak a szívárvány színek!!!
Nessy
Arra nem gondolnak, akiknek bármiről is legyen szó, hetek óta mindenki "buzi", hogy ez részben sértő, részben ostobaság? Vagy a "migráns simogató" már nem trendi? Most ez a szó folyik a vízcsapból is?
Duke Nukem
Az Orbán-kormány a sárba tiporja a jogállamiságot, az emberek alapvető jogait - hazug, embertelen törvényekkel.
Egész Németország szivárványszínbe borul emiatt !!!

Ha bukik Orbán és már nem védik Orbánt a testőrök, levadászom a gecit - csúnyán!
Duke Nukem
Hol van Orbán felesége?
Miért van eldugva?
Mennyire terrorizálja Orbán a feleségét lelkileg, testileg?
A geci kölykei meg hallgatnak - pénzért !!!

Valami kurvára nem stimmel az Orbán családban!
Duke Ellington
@Duke Nukem: A te problémádat a pszichiátrián úgy hívják, hogy súlyos eset.
csak úgy....
@rokker33: érdekes,hogy az idióta orbán imádó shikarival nincs problémád csak a buzeránsokkal! :) szerinted az orbánimádók még a buzeránsoknál is jobbak?
nem félsz,hogy a kurcz nem véd meg a buzik és migráncsoktól!? gyerek,neked otthon,magyarországon a helyed.
Duke Nukem
@Duke Ellington: Sok idő után megszóltál, ráhánytál valamit a világra. szerinted ez volt a megfelelő pillanat?
Te nem tanultál dramaturgiát?

Én mindent tudok Istenről, ami azzal jár, hogy mindent tudok Sátánról meg az ördögökről is.
Te arról beszélsz, amit nem ismersz.
Én meg arról beszélek, amit ismerek.

Szeretnéd folytatni ezt a beszélgetés, Duke Ellington?
Duke Nukem
Sir Duke Ellington - az a sok nemeslelkű...

www.youtube.com/watch?v=EqQuihD0hoI

Ez jár neked is, te genetikusan magyar paraszt!
(kérdezd Kertész Ákost a hovatartozásodról)
Duke Nukem
A magyar urak a legparasztabbak - ez mit mond el a magyarokról?
Duke Ellington
@Duke Nukem: Milyen beszélgetésre gondolsz?
Ha problémád van, azt ne velem beszéld meg!
Ha meg velem van problémád, az megint csak a te problémád!
Namely
Látom a polgármesternek igazán sok mondanivalója van a választói számára. Ahogyan Magyarországon, ott is igen aktívak a politikusok, ha figyelemelterelésről van szó.

Tiltakozzunk a magyar törvény ellen! (még Magyarországon sem tudják, miről szól, de az az egyszerű német parasztot ez nem zavarja, mindent bevesz, amit a média mond). Legyen szivárványos a stadion! (juhé, most aztán nagyon alávágtatok a magyaroknak!!!). De azt sem lehet, akkor legyen az egész város buziszínű!!! (hát ezzel is nagyon komolyan odacsaptatok mindenkinek, gratulálok!).

Egy provokatív kérdés: miért nem hoznak a Bundestag-ban egy törvényt, hogy minden német gyár addig állítsa le az itteni termelést, amíg a buzitörvény hatályban van.
Majd én megmondom: mert ez a szivárványos maszlag egy népbutítás, és a német/belga/holland/svéd/stb politikusok a tőke zsebében vannak, és szarnak a buzikra, a niggerekre, a kecskekúrókra, stb.
Ahogyan Gordon Gekko mondta:
"We make the rules, Buddy, the news, war, peace, famine, upheaval; the cost of a paper clip. We pull the rabbit out of the hat while everybody else sits around their whole life wondering how we did it…
you're not naive enough to think we're living in a democracy are you, Buddy? It's the free market."

"Szivárványszínekbe öltözteti a város a Müncheni polgármester – nem lennénk a kormány helyében"
A propellernek ismét sikerült még a címet is bődületes magyartalansággal adnia. :D
rokker33
@csak úgy...: Azért Ausztriában komolyabb dolgokkal foglalkoznak, minthogy Magyarországot megleckéztessék a buzitörvény miatt!Ezek a németek nem normálisak ezt most bizonyították be!Ja és azzal értek egyet, aki az én véleményemmel megegyezően vélekedik.Aki nem azzal szívesen leállok vitázni, ha van normális érvei. Itt a propin nagyon kevesen vannak 1=2 talán akivel érdemes leállni vitatkozni !
rokker33
@Aki Én: Nem játszunk meg semmit. Ha szerinted az normális, hogy az egész környéket buziszínüre akarják festeni, csak azért mert a magyarok buzi gyűlölők/ ami egyáltalán nem igaz/ és megakarják mutatni a németek, hogy milyen elembétéqúgenyó pártiak,akkor szerintem neked van problémád nem is kicsi. Az UEFA megmondta, hogy nem akar buzi felvonulást a stadion nem lehet buziszínű!
Yoda69
@Shikari: Nocsak, kibujt a naci a zsakbol.
Duke Nukem
"Az emberi jogok azok a jogok és szabadságjogok, amelyek minden embert születésüktől fogva egyenlően megilletnek."

És a buta Orbán ezt merészelte mondani: "nem valamiféle világi hatóság előtt kell számot adnia az életéről, hanem a Jóisten ítélőszéke előtt, ha annak eljön az ideje.”

A kurva anyád, te hazug, tolvaj, rabló, zsaroló, hazaáruló, embergyilkos GECI - te fogsz vért izzadni a "Jóisten" ítélőszéke előtt, ha eljön az idő, de előtte világi hatóság fog elítélni téged a szinte megszámlálhatatlan bűneid miatt, amiket elkövettél!
Aki Én
@rokker33: ostoba ember vagy, sosem fogod megérteni mi ez, miért van szükség rá.
De segítek. Ezért: ,,elembétéqúgenyó"
Az UEFA nem ezt mondta, hazudsz.
rokker33
@Aki Én: Az ember mióta gondolkodik és saját gondolata van azóta pusztítja egymást és maga a bolygót is. Ezen nem fog senki változtatni se a buzi védők se más. Mostanában mindenki ezzel foglalkozik a melegek védelmével, ami egyáltalán nem valós és teljesen értelmetlen! Nézd már meg ember nap mint nap mennyien hallnak éhen vagy hány ember halt már meg saját akaratán kívül. Persze az USA és európai szemmel inkább védjük meg a homokosokat, akik nem szorulnak igazi védelemre, de akik Afrikában Kínában É Koreában Oroszországban Dél amerikában meghallnak vagy jelenleg is működő haláltáborokban dolgoztassák halálra, azok sose kapnak ilyen védelmet. Ember normális vagy basszalak szájba hülye buzi védő azt védjük már meg először akiket tényleg megkell védeni!
ómió
Ha buzistadion nem lehet, dafke jön a "buzistadt"?
Aki Én
@rokker33: Miket össze nem hordasz... Nem csak, hogy végtelenül ostoba ember vagy, de végtelenül suttyó is.
Duke Nukem
"Orbán Viktor mégsem utazik Münchenbe a magyarok Eb-meccsére"

Ahogy fosik a nagyon bátor nagyon harcos Orbán, nem fosik úgy senki!
rokker33
@Aki Én: Gondoltam hogy csak ennyire tellik.Minden libsi ilyen!Ugatni azt tudsz mint a kutya, de semmi érvet nem tudsz felhozni.Kár rád pocsékolni az időmet!
Aki Én
@rokker33: ,,Minden libsi ilyen!" Már ez sokat elárul rólad, és képességeidről.
Te mindent leírtál, megértettem, hogy kár minden szóért. Amikor valaki annyi valótlan butaságot összehord mint te, az ne beszéljen érvekről.
Az első mondatodnál kiderült, hogy nem is érted miről van itt szó.
Pedig a magadfajta miatt téma ez.
kokopelli
@Aki Én: Nem ismerik No.-ot de ugatnak!A német "liberálisok" minden választásnál azért harcolnak,hogy el-
érjék az 5%-ot! A tartományi és a szövetségi választásokon imátkoznak is "küszöbért"! Még a helyi választásnál
sem megy nekik! (;-))
kokopelli
@csak úgy...: Amennyiben értenék a németet,úgy már rég megtudhatták volna,hogy a müncheni PM. nem "LIPSI",
hanem SZOC.DEM!" (;- ))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.