Meghaladta a 30 milliót szerdán Indiában az eddig feljegyzett koronavírus-fertőzöttek száma, miközben a vírus újabb, delta plusz nevet viselő mutációját 40 esetben azonosították fertőzötteknél írja az Index.hu.

Rémisztő hír: minden eddiginél fertőzőbb vírusvariánst találtak
Kép:Pixabay

Az új vírusvariáns az Indiában márciusban azonosított delta-variáns nevű változat mutációja. A delta-variáns fertőzőképessége – akárcsak a brit és a brazil mutációé – erősebb a kínai Vuhanban másfél évvel ezelőtt azonosított „eredeti" koronavírusnál.

Már 40 embernél azonosították a vírus újabb, delta plusz nevet viselő mutációját Indiában.

Az eddig ismert delta-variáns fertőzöttjei fejfájásról, torokfájásról és orrfolyásról számolnak be, a fiatalabbaknál leginkább súlyos náthához hasonlító tünetekkel jár. Negyven százalékkal fertőzőbb a koronavírus eddig ismert mutánsainál.

Ahogy arról mi is beszámoltunk hazánkban jelenleg igen alacsony a delta-variáns jelenléte a világ más országaihoz képest.

A Koronavírus Sajtóközpont információja szerint eddig mindössze

öt esetben fedezték fel!

Az indiai kormány a delta pluszt „aggodalomra okot adó" variánsnak minősítette a még nagyobb fertőzőképessége miatt. Amíg a delta-variáns már a világ 90 országában jeken van,

az AY.1 jelzésű delta pluszt a BBC szerint eddig kilenc országban, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Svájcban, Japánban, Lengyelországban, Nepálban, Oroszországban és Kínában találták meg

A világon Indiánál csak az Egyesült Államokban jegyeztek fel több koronavírus-fertőzöttet, ahol a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem legutóbbi adatai szerint 33,5 millió koronavírus-fertőzöttet azonosítottak.

Forrás:Index.hu
Címlapkép:Pixabay

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.