Több tízezer háztartás maradt áram nélkül Csehországban az országon csütörtökre virradóra végigsöprő erős szélviharok és esőzések következtében – jelentette a közszolgálati Cseh Rádió.

Már Csehországban pusztít a vihar – tízezrek maradtak áram nélkül

A nagy áramszolgáltatók – CEZ, E.ON – csütörtök reggeli közleményeiből kiderült, hogy az éjjeli órákban majdnem százezer helyen szakadt meg az áramszolgáltatás, elsősorban Közép- és Dél-Csehországban. A szolgáltatók azt ígérik, hogy az esetek többségében a nap folyamán visszaállítják az áramszolgáltatást.

Problémák keletkeztek a vasutakon és a közutakon is, alapvetően a leszakadt vezetékek és a vihar által kidöntött, utakra dőlt fák miatt. A vasúti közlekedés több mint húsz helyen állt le, nagyobbrészt regionális szakaszokról van szó.

A heves esőzések következtében Nyugat- és Dél-Csehországban többtucatnyi patak kilépett a medréből, és kerteket, udvarokat, gazdasági épületeket családi házakat öntött el – jelentette a Cseh Hidrometeorológiai Intézet. A meteorológusok felhívták a figyelmet arra, hogy a szélviharok és a heves esőzések péntekre virradóra megismétlődhetnek. Az anyagi károk felmérése folyamatban van.

A heves viharok Magyarországra péntek este érkeznek, bővebben itt.

Forrás: MTI

Fotó: MTI/Varga György

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.