Az ülésről beszámoló különböző források alapján össztűz alá vették az uniós állam- és kormányfők Orbán Viktort, amikor az Európai Tanács csütörtöki ülése után rendezett vacsora előtt tartottak vitát a melegellenes magyar törvényről, amit Áder János még szerda este írt alá. Az Euronews brüsszeli tudósítója szerint a vitán Orbánnak azt mondták, „most túl messzire ment” az LMBTI-közösség kipécézésével és „aláásásával”.

Keményen beszóltak Orbánnak az EU-csúcson a homofóbtörvény miatt

Fotó: MTI/EPA pool/John Thys

A tudósító szerint Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnök azt mondta Orbánnak: „Egy meleg férfi vagyok, és egy zsidó férfi unokája. Tudom milyen az, amikor kipécéznek és megbecstelenítenek – ne csinálja ezt.” A Telex által idézett Irish Times tudósítója és a Politico szerint Bettel hozzátette:

„Nem lettem meleg. Az vagyok, ez nem döntés kérdése. Látja, hány LMBTI-fiatal követ el öngyilkosságot. Ez nagyon rossz. Ez megbélyegző. Tisztelem magát, de ez egy vörös vonal. Ez az alapvető jogokról szól, hogy lehetünk mások.”

Mark Rutte még a csütörtöki munkavacsora előtt mondta azt, hogy a melegellenes törvénnyel Magyarországnak nem lenne keresnivalója az Európai Unióban – ezt a források szerint megismételte a vitán is:

„Viktor, ha ezt csinálja, miért akar egyáltalán az EU-ban maradni?”

A holland kormányfőhöz pedig állítólag csatlakozott portugál kollégája is: aki szerint ha nem szereti az EU értékeit, megvolt a választási lehetősége, és követhette volna Norvégia vagy Svájc példáját, ehelyett Magyarország a csatlakozás mellett döntött – mondta António Costa a Politico szerint, ezzel a pusztán kereskedelmi kapcsolatok lehetőségére hívva fel Orbán figyelmét.

Forrás: telex.hu

Címlapkép: MTI/EPA pool/John Thys

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bástya Béla Elvtárs
"Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnök azt mondta Orbánnak: „Egy meleg férfi vagyok, és egy zsidó férfi unokája. Tudom milyen az, amikor kipécéznek és megbecstelenítenek..."

Ezek szerint ilyen megtörténhet nyugaton?! Úúúúúúúúúúú! Nincs több kérdésem...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Bástya Béla Elvtárs
"Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnök azt mondta Orbánnak: „Egy meleg férfi vagyok, és egy zsidó férfi unokája. Tudom milyen az, amikor kipécéznek és megbecstelenítenek..."

Ezek szerint ilyen megtörténhet nyugaton?! Úúúúúúúúúúú! Nincs több kérdésem...
Gazella
@Bástya Béla Elvtárs: emeleten agy helyett víz butyog nálad.
Gazella
Valahol olvastam , hogy zsírháj mondta szó se vokt a homofób törvényről a találkozón.. erre írtam, az EU-ban sokan jól értelmezik a magyar nyelvet.. egy se értelmezte félre.. utthoniakat skarja etetnibez a gsnaj disznó!!
kereső
@Bástya Béla Elvtárs: Ott azért még nem emelték állami rangra, és nem foglalták törvénybe .Illetve, ott már NEM!
istván irén
Milyen lehet viktoréknál 1 családi ebéd mikor szemben ül a saját melegecske fiával és meg magyarázza ,hogy nem ellene van ez a törvény
kereső
És van a pofáján jó vastag bőr,-hogy még szemtől-szembe is hazudik.(orbán)
tudode
Valójában úgy tűnik, hogy ezzel a homofób csalival elérte a kedves vezető azt, hogy sikerült elterelni a figyelmet egy csomó "hadicseléről", mint a Fudam Egyetem, az állami bérlakások átadása a felekezeteknek, stb. stb. bebizonyítva, hogy mindenki agyalágyúlt, mert nem lát bele őfélesége boszi konyHÁJÁBA, miközben csepp a tengerben az, hogy
.
--- Orbán Viktor fogadta a montenegrói államfőt
www.origo.hu/itthon/20210511-orban-viktor-fogadta-a-montenegroi-allamfot-kedden.html
----------------------
.
.----A magyar állam állja Mészáros montenegrói szállodafejlesztésének felét
444.hu/2021/06/24/a-magyar-allam-allja-meszaros-montenegroi-szallodafejlesztesenek-felet
„””””A Mészáros-birodalmat összefogó Opus Global közölte az örömhírt, hogy
.
1,025 milliárd forint külpiaci növekedési támogatást nyert a Hunguest Hotels Zrt. és leányvállalata, a Hunguest Hotels Montenegro Doo. a montenegrói Hunguest Hotel Sun Resort szálloda fejlesztésére.””” (…)
------------------------------
.
És az óra körbejár, közepében Viktor áll! Miközben a szajkók isszák minden szavát, visszhangozva, hogy egyáltalán miben sántiKÁZIK uruk és parancsolójuk!
human
Orbán azért akar még az EU-ban maradni, mert bízik benne, hogy a sajátjához hasonlóan Európa maffiakormányok közössége lesz. Abban a közegben érezné jól magát, mert nem lenne annyi jogállamisági kritika a tagállamoktól. Kizárólag gazdasági közösséget akar amiben szolgákként tekint a szűk elit a széles dolgozói rétegre.
Gazella
Ezt írtam máshova...Ime:: Isten nagy barma vagy zsirháj!! Ne nézd hülyének az EU-t!! Ők tisztában vannak a magyar nyelv értelmezésével... EU nagyon is jól tudja, hogy mi van a törvényben... De kívánom hogy rohadnál már el végre az élők soraiból. !!
verőce21
Csak nem azt várják tőlünk Nyugaton, hogy egy marginális, de túlreprezentált kisebbség miatt a szivárványbirodalomban higyjünk?
Nyírfa
Nagyon rossz fényt vet mindannyiunkra, hogy olyan ember áll az ország élén, akiről az emberi hang lepereg. Ha nem váltjuk le, semmi keresnivalónk az EU-ban.
Nyírfa
@sgl: 8.14

Úgy tűnik, Andrea kívül-belül hasonul élete "szerelméhez". Felszedett jó pár kilót, amit a viselete még ki is hangsúlyoz. Ahogy Mészáros kinéz, ahogyan fel van öltözve - hát, én szégyellném. Ahogy elnézem, a menyasszony is inkább lehajtja a fejét.
Még visszaléphet.
Nyírfa
Figyeltétek orbán angolját? Legalább olyan elegáns mint a helo, röfi.
ómió
Neokomcsiék, bizony, "homofóbnak" hazudják!
Nessy
Ha az eredeti, valóban a pedofília szigorúbb büntetéséről szóló javaslatot fogadja el a parlament, még meg is dicsérték volna! Miért kellett összemosni a pedofíliát és a homoszexualizmust? És legfőképp ezt a 18 éves korhatárt beleírni, ami a pedofília esetében már eső után köpönyeg.Ami még rosszabb, hogy az emberek jó része nem a pedofíliáról beszél, hanem buzizik lelkesen, ha van értelme, ha nincs!
Aki Én
@verőce21: @ómió: Egész elképesztő, hogy amikor a gazdátok bedob egy elterelést, milyen eszméletlen módon beindul nálatok a gyűlölködés, mennyire leköti minden energiátokat. Persze abból is csak az derül ki, hogy mennyire tájékozatlanok, értetlenek és végtelenül ostobák vagytok.
ómió
@Aki Én: Ha - mint hazudod - csak "elterelés", akkor miért ugrik rá mind a hazai, mind a brüsszeli bolsi falkátok? És nálunk "indul be a gyűlölködés"? Nem éppen a bolsi tetübandátok szór rá minden elképzelhető hazugságot és mocskot? Vagy nálatok az a "puszta jóindulat"? Netán csak tenálad ott az elmeosztályon? Ha így áll, az más!
Néro
Nem ért ez a szóból csak a seggbe rúgásból. Tíz éve ajnározzátok jaj Viktorka így jaj Viktorka úgy. Ő meg röhög rajtatok. Szónék ezt a förmedvényt nem én küldtem a nyakatokra hanem egy 49 százalékos Fidióta kissebség. Ez az izé csak a SAJÁT zsebéért van ott ti meg bambán nézitek hogy lopja ki a szemeteket is. Nem tudom minek ültök le vele egy asztalhoz.
Aki Én
@ómió: ...mondom, elképesztően buta vagy.
szegfue
@verőce21: Egyáltalán nem várják el nyugaton csak azt, ami országunk Alaptörvényében is benne van! Például:
"...Valljuk, hogy az emberi lét alapja az emberi méltóság.
Valljuk, hogy az egyéni szabadság csak másokkal együttműködve bontakozhat ki..."
justhpeter
Orbán szarba kormányozta magát és már a nyakáig ér. Ez nem csoda, az agyrágóbogár lassan éhenhal benne. Kövérnek nem volt esze, hogy halogassa a parlamenti elfogadást, Áder meg azon nyomban aláírta. Véletlen hogy nem használta ki a rendelkezésére álló időt ? Nem tudta, hogy Viktor havert meg fogják szopatni az uniós csúcson ? Mit modhatnék többet mint azt, hogy három ökörköri díszökör áll az ország élén.
Orbánt meg itthon borogathatja Varga Judit meg Novák Katalin.
verőce21
@Aki Én: Mennyire leköti neked az energiádat Feri, hogy ennyire ostoba Fajankó legyél...?! :)
Nyírfa
@kereső: @Horizont: Andrea egyszer azt találta mondani, hogy , aki őt nem kívánja meg, az nem is férfi.
Hát, most a Lőrinc megkívánta. Biztosan működik köztük a kémia is, nemcsak az intellektusuk fog házaséletet élni. Tény, hogy máris kezdenek egymáshoz hasonlítani, Andika hiteles gázszerelőnévé válik. Ez az igazi szerelem, gyerekek!
Vagy inkább üzlet?
Ja: állítólag a fia is velük kószált a rohadó nyugaton: az a szép szál, a nadrágjából kibuggyanó legény mellettük, ő lehet az utód: tiszta apja.
Nyírfa
@justhpeter: 13.12

Ádert nem hatották meg a neki írt levelek. Semmilyen inger nem éri el a lelkét. Be van programozva: csak zombi módban tud üzemelni.
teuton57
@Bástya Béla Elvtárs: Olvasni mikor tanulsz meg magyarul??? NEM azt mondta, hogy övele törtent meg, hanen hogy TUDJA! Esetleg lapozz fel egy törtenelemkönyvet, de nem nemzethyt, abban benne all, mi lett 400000 magyar zsido sorsa, akiket Horthy kiadott a naciknak! A melegseg pedig egeszen a hetvenes evekig több orszagban büntetendö volt, Orban pedg ujbol azza tette. Analfabetakkal persze nehez vitatkozni.
ómió
@Aki Én: Már a mentális állapotodat is rám hazudnád? Nem elég, ha a tetves bolsiságodat próbálod?
fergeteg
Érik a FIDESZ MAGYAR POLGÁRI PÁRT 4/5-ös győzelme.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.