Nekik nem fér össze az általuk képviselt értékekkel az a hirdetés, amit az Orbán-kormány Magyarország nevében akart közzétenni náluk. A hirdetés pár jellemzően jobboldali külföldi lapban már megjelent.

A Népszava cikke szerint két belga újság is kikosarazta Orbánékat azzal a az egész oldalas hirdetéssel kapcsolatban, melyet a fideszes kormány akar közzétenni Európa-szerte (eddig egy dán és egy spanyol jobboldali lap közölte le a hirdetést, erről bővebben itt lehet olvasni), és amelyben Orbánék a saját politikájukról és a migráció veszélyeiről akarják meggyőzni az európaiakat Magyarország nevében.

Két belga lap is elutasította, hogy lehozzák Orbánék hirdetését

Fotó: Illusztráció/Facebook/Orbán Viktor

„A hirdetést nem fogadtuk el, mert nem fér össze az általunk képviselt értékekkel”

- ezt a flamand nyelvű De Morgen című lap hirdetési osztálya üzente meg a Népszavának, hogy miért nem akarták leközölni Orbánnak az Európai Unió jövőjéről szóló, hét pontba szedett javaslatait. 

Hozzátették, hogy a lapban 

"a magyar kormány egy propaganda hirdetést akart feladni”.

Egy másik belga lap, a francia nyelvű La Libre Belgique is elutasította az orbáni hirdetést, az erről szóló cikkben a Népszava szerint a szerző az elutasítást azzal magyarázta, hogy a hirdetés 

„meglehetősen szabadon bánik a tényekkel”.

A Népszava megkereste a La Libre Belgique főszerkesztőjét, Dorian de Meeûs-t, aki az elutasítás kapcsán elmondta, lapjuk leginkább választási kampány idején közöl politikai hirdetéseket. Emellett olyan politikusi megnyilvánulásokat soha nem publikálnak, melyek nem mennek át az újságírók szűrőjén. Harmadrészben pedig azért sem engedtek teret a magyar kormányzati hirdetésnek a lapban, mert hogy az 

„hadilábon áll az igazsággal.”

A cikk szerint a hirdetéssel a kormány egyik kedvelt reklámügynöksége, a Media Dynamics Kft. házal szerte Európában hat nyelven – a magyaron kívül németül, angolul, lengyelül, spanyolul, franciául –, de ha bejön az üzlet, akkor más nyelvre is lefordítják a szöveget. A Népszava szerint a hirdetésben az is figyelemre méltó, hogy a szöveg címe szerint Magyarország, és nem Orbán Viktor elképzeléseiről van szó.

Orbán június közepén vázolta a nézeteit az EU jövőjéről, melyet hét pontban foglalt össze és változtatásokat jelentenek. Szerinte az európai birodalmat és az egyre szorosabb integrációt el kell vetni, a nemzetközi civil szervezetek ("Soros-hálózatok") befolyását meg kell szüntetni, az Európai Parlamentet föl kell váltani egy új törvényhozó testülettel, melyben a nemzeti parlamentek delegáltjai ülnek, Szerbiát pedig mihamarabb föl kell venni az EU-ba.

Forrás: nepszava.hu

80 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
A Nagy Konstantinus-i magasságokba emelkedő Orbánnak nem is a Benelux államokban kell népszerűséget szerezni, hanem kelet-, közép-Európában!
Ez a mi játékterünk..., oda csak apró kontragólokat rúghatunk...!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Aki Én: Nem elég, hogy a tetves bolsiságodat hazudnád rám, bolsi fajgörény!? Már az elmebajos lumpenproli efftársi egódat is próbálod?
ómió
@nezelodo: Arról beszélek, "ember", ami megtörtént! Még, ha a múltat te már "végképp eltörölted" is! Azt meg most is tapasztalom, hogy, amióta 89-ben még tüke komcsiként bementetek a kongresszusotokra, majd onnét immár "szociként" távoztatok, azóta a tetves bolsiságotokat egyfolytában hazudnátok azokra a volt érdek-efftársakra, akik már előtte otthagyták a tetübandátokat! De örülök, hogy az egykori békepapjaitokat ( pl.Iványi efftárs), máig is "megbecsülitek"! De muszáj őket mindenáron a Fideszre hazudnod? Rááll a "tollad"?
nezelodo
@ómió: Kedves kolléga, mikor őriztünk együtt libákat, hogy ezt a tapló, tajtparaszt módon előadott minősítést megengeded magadnak? Aki nem ért veled együtt az mind komcsi volt? Akkor együtt kellett volna harcolnom pl a Kövér családdal 56 leveréséért, és a szochaszás kitüntetésért, Orbán apukával a megyei pb tagságért, és fiával a szocializmus építéséért, és a KISZ védnökségekért, a Kicsi Rigóval és társaival pedig a III/III-as felvételért. Na ezért kedvelitek annyira a nótát, amit még 89-ben elénekeltetett a Laca pedagógusokkal, hogy a múltat végképp eltöröljétek. Aztán ha megtanulsz tisztességesen érvekkel vitatkozni, és nem a vitapartner mocskolásával érvelni, talán még a fidesz értelmes szavazói is a maradás mellett döntenek. Ne gondold, hogy ott nincs sok értelmes ember, és hogy azok vevők erre a fajta beszédstílusra, ami nem a pártállás kérdése, hanem családi neveltetésed csődje.
ómió
@nezelodo: A libákat anno max. egyedül terelgethetted még a kolhozban, ha már erre kérdeztél, mig én csupán a cupákosan manipulált hazudozásodra reagáltam, "konform" módon! Látom, a "konformitással" is úgy vagy, mint a valósággal: csípi az efftársi szemedet! Bár - ahogy látom - te ennek ellenére - jóllehet, odáig (még) nem jutottál el az efftársi "dialektikában", hogy már 56-ban is a Fidesz hívta volna be az oroszokat - a Fideszben "látod" a bolsevikokat! Azért, ha a ma effektív bolsevikjainak kikben léte ekkora bizonytalanságba taszít téged, jobban figyelj majd a legközelebbi maszop, vagy DK-s kongresszuson, amikor "szent zsoltárotokat", az Internacionálétokat harsogjátok, benne a "múltat végképp eltörölni"-vel, amit még itt is a Fideszre hazudnál! Mondanom se kell: "tisztességesen"! Szóval, az ott majd mind az lesz: tetü bolsevik! És még csak rájuk se kell hazudni! Az zseníroz ennyire, hogy veled együtt? Nálad biztos ez volt a "családi neveltetés"! De, beláthatod, mindenkié nem lehet ugyanez!
nezelodo
@ómió: Igazad van, mindenki neveltetése nem volt ugyanaz, hát büszkélkedj a tieddel!!! Orvost se keress, nem fog tudni mit kezdeni veled, és a valósággal való viaskodásodtól sem fog tudni megszabadítani.
ómió
@nezelodo: Látom, te már régóta "büszkélkedsz" a tiéddel, még, ha bolsevik, akkor is! És ezen - ha már az orvost említed - az se fog tudni segíteni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.