Kötelezettségszegési eljárást indítok a kormány ellen, mert nem hagyhatjuk, hogy suttyomban lopják el alólunk az autópályákat, titokban szervezzenek ki 5000 milliárd forintnyi közvagyont magánzsebekbe – jelentette be Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, a Párbeszéd, az MSZP és az LMP miniszterelnök-jelöltje csütörtök reggel a Facebook-oldalán.

Karácsony szerint Orbán az elmúlt tizenkét év legnagyobb lopására készül

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Mint írta,

„az Európai Unió joga és a magyar közbeszerzési törvény szerint is csak akkor köthető öt évnél hosszabb időre koncessziós szerződés, ha az ajánlatkérő számításokkal tudja bizonyítani, hogy az nem eredményez extraprofitot a pályázatot elnyerők számára. A magyar kormány az autópályák 35 évre való kiprivatizálásával kapcsolatban titkolja ezeket a számításokat, nyilván nem véletlenül.”

Hozzátette:

„ha ezek nyilvánosak lennének, a napnál világosabb lenne mindenki számára, hogy az elmúlt tizenkét év legnagyobb lopására készül Orbán Viktor kormánya: két generációra akarnak extraprofitot kijátszani a saját holdudvaruk számára. Már most szólok, úgy, hogy azt minden potenciális pályázó előre tudja és értse: a következő kormány nem fogja érvényesnek elismerni ezt a pályázatot, és egy fillér koncessziós díjat nem fog kifizetni sem Mészáros Lőrincnek, sem a Szíjjártó Pétert megjachtoztató Szíjj Lászlónak, sem a kínai állami építőipari vállalatnak, sem senkinek.”

Forrás: magyar-hang-plusz.hu

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@ómió: @Shikari: Akkor esetleg elmondanátok, hogy hogy is van ez?
Ez nem üzleti titok, ez a mi életünk. Nem az ő bizniszük, az a mi életünk, ami országunk.

1:05-től mondja el a tutit
www.youtube.com/watch?v=MYQ05pYN4pE
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Néro
Lehet nászajándéknak szánja a Nemzeth Nagy Gázának. És amikor átadja Fitymák felállva tapsikolhatnak jaj de jó jaj de jó ezen túl már út sincs. Éljen csutiland.
Maxipocak
Amit művelnek az utóbbi 8-10 évben, az konkrétan kimeríti a hazaárulás tényállását. Normális helyeken, ez öt év kötél. De legalábbis sortűz.
ómió
De muszáj ennek a Dugógerinek állandóan a saját efftársiasságából kiindulnia?
tudode
Ami folyik ebben az országban az autópályák koncesszióba adásával kapcsolatban, az minden képzeletet felülmúl.
.
Annál is inkább, mivel a 2005-ben M4, M6-os autópálya koncesszióba adásával kapcsolatos terhet még 1019-ben is leperkálta a regnáló pénzügyi kormányzat:
.
---- Négy szerződéssel annyit dobott ki az állam, mint a nyugdíjpénztár vagyon
g7.hu/kozelet/20190723/negy-szerzodessel-annyit-dobott-ki-az-allam-mint-a-nyugdijpenztari-vagyon/
.
(...) """""Tavaly 114 milliárd forintot fizetett a magyar állam az M5-ös és M6-os autópályák tulajdonosainak. Ezek a legdrágább magyarországi köz- és magánszféra közti koncessziók, avagy a közismertebb angol rövidítéssel ppp-szerződések. """ (...)
---------------------------------
.
Ezt megelőzően a Fidesz ellenzékben is verte a tamtamot az autópályák koncesszió adásával kapcsolatban, jelesül Fűnagy János, mai valamilyen államtitkár, az Orbán kormány valamikori közlekedési minisztere
.
2005. november 28.
----Az autópálya-szerződéseket is felülvizsgálná a Fidesz?
www.portfolio.hu/gazdasag/20051128/az-autopalya-szerzodeseket-is-felulvizsgalna-a-fidesz-61769
.
2005. november 28.
----Az autópálya-szerződéseket is felülvizsgálná a Fidesz?
www.portfolio.hu/gazdasag/20051128/az-autopalya-szerzodeseket-is-felulvizsgalna-a-fidesz-61769
.
"""""Ha a hosszú távú áramvásárlási szerződések esetében felmerül a piaci egyenlőség és a verseny sérelme, akkor a szintén hosszú távú autópálya-koncessziók esetében is erősen aggályos a 20-25 évre államilag garantált profit. Indokolt lenne tehát az autópálya szerződések felülvizsgálata is - nyilatkozta a mai Népszabadságnak Fónagy János, a Fidesz-kormány egykori közlekedési minisztere. Orbán Viktor néhány hónapja nagy visszhangot kiváltó kőszegi előadásában jelentette be, hogy a Fidesz felülvizsgálná a privatizációs szerződéseket. """" (...)
------------------------
.
Fel lehet köpni, és alá lehet állni!!!
.
???
Néro
@Maxipocak: Kettő sortűz mert egymást lökdösik az első sorba.
kissé felnőttem
akkor a börtönévei számát ezzel emeljétek kellő időben.nem fog hiányozni. + 10 és slussz
Eladott Ország
Ez a többgenerációs bűnöző román cigány és bandája/szektája, évtizedekre hazavágja az országot ha hagyjuk, és nem vonjuk ki a forgalomból azaz nem nem zárjuk örökre börtönbe! A magyar történelem legaljasabb bűnözője
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/52696023_354061328776895_8951097000351236096_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=eNserYvFTdAAX9f_PN_&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=b85079c17168955f01fb064443632bf3&oe=60E35E16
Ilyen büdös gazembert még nem hordott a hátán a föld! . Szellemi toprongy , egy faluvégi senkiháziból sunyi párttitkárrá felkönyökölt faluszégyene. Apjával együtt egy rakás geci .Okádék erkölcsileg, szellemileg, jellemileg, a magyar nemzet szégyene!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/52498681_2023905690978752_6504726565337694208_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-3&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=-y_-cZdOzckAX-b7TV8&_nc_oc=AQkJO7kmViG3nTuL4hx2GHSglk-x9W83pWcF6-EU0EjAVS0XDYA5GSwOPi1ZgABAC_M&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=b842b5bf264d6bf4a7769e5fe06e6ba7&oe=60E18355
Néro
@Eladott Ország: Úgy fest nem a szíved csücske a Nagy Orr Bán ))))))))
Aki Én
@ómió: @Shikari: Akkor esetleg elmondanátok, hogy hogy is van ez?
Ez nem üzleti titok, ez a mi életünk. Nem az ő bizniszük, az a mi életünk, ami országunk.

1:05-től mondja el a tutit
www.youtube.com/watch?v=MYQ05pYN4pE
ómió
@Aki Én: "Üzleti titokilag" kérjél iránymutatást a brüsszeli efftársaidtól! Amikor megkaptuk tőlük a nyugati vakcinák szerződésmásolatait, azokból SEMMI nem volt közzétehető! Akkor, mintha nem nyávogtál volna, hogy a vakcinahiány, amit veszélyeztet, az a "mi életünk"! Vagy itt meg már a Their Business Matters (TBM), az ő bizniszük számít, az "ajrópai érték"? A mi országunk meg magasról...? Úgy az efftársi?
Aki Én
@ómió: Buta vagy, tudtam előre, hogy csak mellébeszélsz, terelsz, hazudozol.
Fel sem fogod ezt a sztorit, te egysíkú elmebeteg.
Néro
@dr. prédikátor: Ha lovon ül mint a tenger nélküli nagy akkor azért a lovat ne. Annak van értéke.
percsi
Teljesen eltűnik a magyar nép tulajdona, vagyona.
Szomorú, hogy vannak olyan emberek, akik dacból, butaságból vagy pár ezer forintért képes támogatni ezt a szörnyűséget. Segít nincstelenné tenni az országát, családját. Nincs ez így jól, mi lesz gyerekeinkkel-unokáinkkal? Lássák be, ami történik megengedhetetlen, összefogásra van szükség, mentenünk kell a még menthetőt, és visszavenni mindent, mert ha ez így folytatódik, a mostani fiatalok nincstelenek, bitang urak rabszolgái lesznek.
Soha nem volt virágzó az az ország, amit egy párt irányított, mert nincs lehetőség az ellenőrzésre. Itt nem az ellenzék a hibás, hanem mi magyar emberek, mert mindig másra mutogatunk, egymást köpködjük, és csendben hagyjuk kivéreztetni magunkat.
Istenakinincsen
@Shikari: Üzleti titok az emberek átbaszása? te baromállat
ómió
@Aki Én: Te, mint bolsiék fő-idiótája, mindenkit elmebetegnek látsz onnét az elmeosztáztály munkásőr tagozatáról, ahol "honolsz"?! És téged, fajkretén, mindig ez gyötör, vagy csak, ha a valósággal találkozol!?
balos
Sajnos már megtörtént!Akinek van gyereke azt is átkozni fogja,ha megéri,mikor a gyermeke lekőpi,hogy támogatta a jövőjét szétverő gecit!
Eladott Ország
@Néro: tegnap, 16:49 ◘ Volt már nekünk egy komplexusos tenger nélküli tengernagyunk Horthy Miklós, akin az egész világ röhögött, ezért is gyilkolászta olyan nagy elánnal a zsidókat.
Orbán Horthy akart lenni , de csak egy nagy geci lett belőle. Ha benézel a ló alá és nem találod, annak ott kell lenni, nézz fel, hátha a lovon ül…. EZ A LÓ A HÁTÁN HORDJA A NEMI SZERVÉT! Hungarikum a magyar ló hátán a nemi szerve!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/111578785_906075696539005_1994429309686611905_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=StejSkEZS0AAX-rbf3D&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=ca0fc83f09cc07d7d0f8ac2e8d550eb5&oe=60E3E3A9
Toller Béla
Nem kell aggódni. Egyrészt azért, mert ha nyer az ellenzék, ez a probléma eltűnik, másrészt, mert ha megint nyer orbán, akkor az ellenzék tűnik el ...
Aki Én
@ómió: Szemlátomást nagyon kevés energiád van, ne pazarold rám, te suttyó!
Istenakinincsen
@Shikari: Dehogynem!
Másból sem áll a mai világ,mint titkok,sumákolás,átverés,mellébeszélés...stb.
Üzleti titkok áldozata mindenki aki bármit vásárol.
Legyen az háztartási gép autó,vagy bármi és ez csak a jéghegy csúcsa,mert van amiről a hátunk mögött döntenek(a "mi"felhatalmazásunkkal)a saját érdekükben.
percsi
@Shikari: De, kettőnk között lehet üzleti titok, ha pl. van egy stéged, amit kiadsz nekem használatra 100 Ft/napra, amit a saját adózott pénzemből fizetek neked! Senkinek nincs köze hozzá.
De, ha ez a horgász stég a szomszéd tulajdona is, meg kell tárgyalnod vele, nem adhatod ki az ő engedélye, beleegyezése nélkül, nem hivatkozhatsz üzleti titokra.
Az autópálya nem a fideszé, hanem közvagyon, mint minden.
Mivel elcsalta a választásokat, azt tesz a közvagyonnal, amit akar. Az országban nem lehet 2/3, mikor évek óta 100 emberből 80-90 ember szidja őket.
percsi
@sgl: Az adózás egy másik téma, remélem hamarosan eljön az az idő, amikor független szakemberek mindent átvizsgálnak, lesz csodálkozás, bár én már nem fogok csodálkozni.
Közvagyonra kötött szerződés esetén miért hivatkozhat a kormány üzletititokra?
gina
OV cigány szemetet el kell távolitani, egy mocskos tolvaj patkány a bandájával, elég volt a fideszből !!
gina
@Shikari: De te gondolkozol? szeretnél talán de nincs mivel!!!
percsi
@Shikari: Aki átlát rajtuk, aki meghallgat másokat, aki figyelemmel kiséri a híreket, aki tapasztalja-érzi a bőrén a valóságot, az kormányellenes. És a nagy többség látja-érzi, hogy amit tesznek az nem az ország érdekét szolgálja. Fidfanok is, csak nem értem, hogy miért nézik el nekik.
Én sok helyen megfordulok, sok emberrel beszélgetek, és bizony nem rajonganak értük.
Nekem ez a statisztika!
Szerintem semmilyen beruházás nem lehet titok!
Istenakinincsen
@Shikari: Húú nagy baj van a fejedben.
Nagyra értékelem hogy szeretnél gondolkodni,és sajnállak mert elég szar érzés ám a tehetetlenség...Agyhalott agymosott zombi vagy ,mivel akarsz gondolkodni?
csak úgy....
@Shikari: a hülye trabantos is ezt mondta aztán kipróbálta a wartburgot.. :)
honnan szeded,hogy a fidesznél nincs jobb míg nem próbáltad a másikat?
" A Fidesz nagyon sok dolgot rosszul tesz." - ezek után,hétfötöl kapsz még ebédet?
Gyurka80
karigeri mikor vezeti a fővárost, ja soha ,látszik is rajta! De akkor miért kapja a fizetését?
csak úgy....
@Gyurka80: fölteszel egy kérdést és rögtön válaszolsz rá fideszes szemszögböl! :)
a hozzád hasonló bugyuták szerint az ellenzék nem dolgozik meg a fizetésükért ,csak a fidesz!:) a fideszesek mi után és miért kapnak fizetést te balga jószág? munkaegységben mint anno a téeszcsébe a mahagondozók!? legalább mernéd bevallani,hogy te ,mint minden komcsi ,ragaszkodsz az egypárt rendszerhez,ami ellen orbánotok is harcolt valamikor (állítólag) ...
Gyurka80
@csak úgy...: Mennyi h@lyeséget tudsz te írni csak úgy!
percsi
@Shikari: Ez a kormány nagyon jó lett volna nekünk, ha a magyar hazát-népet szolgálta volna, amire felesküdött. Sajnos nem ez történt. Jól irányította a szolgáit, milliárdokért kitartóan kuncsorgott, de sajnos mindent el is vitt. Ezért volt fontos a 2/3, amit csak csalással lehetett elérni.
Súlyos bűnt követett-követtek el!
Ezért nem maradhatnak, el kell számoltatni minden egyes fillérről, és meg kell kapniuk a méltó büntetést.
Remélhetőleg megtanultuk egy életre, hogy résen kell lennünk, semmit sem szabad figyelmen kívül hagyni.
Az ellenzék a 2/3 ellen nem tud semmit tenni. Ha megtörténik a váltás, szerintem nem fogja folytatni, elszámoltat, szigorú ellenőrzéseket fog végrehajtani, mert 8-10 millió szem követi majd éjjel-nappal.
csak úgy....
@Gyurka80: tehetek én róla,hogy nem érted? a balgák mint te ,csak a maguk kárán tanulnak..
csak úgy....
@Gyurka80: szerencsémre nem akkora mint te! :)
Istenakinincsen
@Shikari: Ezt írtad:" Lehetne sokkal jobb kormányunk is"
Akkor rajta hát,legyen jobb!
Ne az ellenzéket nézd hanem az embereket!Az emberek érdekeit ki képviseli?
Minden fideszzes idióta?Én nem találkoztam még értelmes jószándékú fidiótával.
csak úgy....
@Istenakinincsen: nem gondolta komolyan ez a "nagy gondolkodó", -csak egy nyálbotlás volt a sok nyalafintaság után...
csak úgy....
arról sem szabadna megfeletkezni,hogy mit okozott az orbán kormány a családokban és barátok között ,-az orbán hívök és orbánt elutasítók között! erre senki nem hatalmazta föl a fideszt,hogy éket verjen emberek,családok,barátok közé! erre még a tetves komcsik sem voltak képesek..
percsi
@Shikari: Szerintem álmodozni még mindig jobb, mint belenyugodni.
Államcsőd, mikor? Rezsicsökkentéssel többet fizetünk, mintha nem csökkentették volna, nézz utána. A munkanélküliség sem csökkent, és az infláció az elmúlt években nagyon felgyorsult, az eus tagállamok pénzei közül a mi pénzünk gyengült a legnagyobb mértékben.

Az ellenzék is sok hibát követett el kormányzásuk alatt, és bizony ott is folytak lenyúlások, viszont a kapzsiság nem fajult el olyan mértékben, mint mostanság. Tanulmányozd át az elmúlt 32 évet. Az ország vagyona a fidcsapat tulajdona lett! Bele kell nyugodnunk?
Az 5 évet kormányzó gyurcsány folyik a csapból, ő a közellenség. És miért? Rettegnek tőle, ő a legveszélyesebb, adu ász lehet a kezében. Ha annyira gazember, mint ahogy reklámozzák, akkor miért van még mindig a parlamentben? Miért nem számoltatta el a kormány?
Rendszerváltás óta ki uralja az országot, ki volt 16 évet kemény ellenzék, 16 évet kormányon?
De nézzük csak az elmúlt 2/3-s 12 évet: a szegénység emelkedett, a munkanélküliség nem csökkent (közmunkából nem lehet megélni, de a górénak az olcsó munkás kell, így több marad neki), egészségügyi összeomlás, az ország területeinek idegen kézbeadása, 30e migráns letelepedése, a közpénz országból való kiemelése jótékonyság-adakozás címen, az üres kassza, a hatalmas hitel, stb... mind-mind a lelkükön szárad.
Előre kellene már haladnunk, a magyaroknak össze kell fogniuk, az lebegjen mindenkinek a szeme előtt, hogy mit akar, rabszolgasorsot vagy élhető életet. Az elmúlt rossz éveket csak közösen tudjuk jóbbra fordítani. Ha nem történik meg az összefogás, akkor marad az álmodozás ☹
Istenakinincsen
@Shikari: Azért arra figyelj oda,hogy mire akarod tanítani a jövő nemzedéket!
A fagyi néha visszanyal és az neked fájdalmas lesz!Seggberúgnak úgy a "taknyosok"hogy a holdig meg sem állsz!
Istenakinincsen
@Shikari: Jaaa értem én kezdtem...Én kezdtem?
Óvodás szinvonal,pont mint a parlamentben.
Ha dícsőítelek megdícsérsz?
Okos vagy és szép is,igazi hazafi!Szép és tökéletes a helyesírásod,igazi békés magyar természeted van,tisztán látsz mindent,hisz nincs rajtad már a szemellenző.
Békében és szeretetben akarsz élni,és észreveszed a nem látható problémákat, hazugságokat.
Nem akarsz eltaposni senkit,hanem ehelyett segítő kezet nyújtasz mindenkinek!Rájöttél hogy mindannyian emberek vagyunk és ezen belül nincsenek "fajták"...csak eszmék,téveszmék,vakhit,és az ehhez tartozó rabszolgák és rabszolgatartók.
A fák nem nőnek az égig,mert nem hülyék.A gazdád azt hiszi hogy az állandó növekedés lehetséges.Ez egy nagy tévedés.Már látszik hogy veszekednek a maradékon amit még el lehet lopni.Te nem látod?
Nem én találtam ki a Természet legegyszerűbb törvényét!Én csak megfigyeltem és észrevettem,hogy az állandó növekedés=biztos ősszeomlás.
Istenakinincsen
Tanulok mester!
Nekem nincs okom magyarázkodásra,szerintem neked bőven van!
Amikor normálisan szóltam arra nem kaptam értelmes választ.
Lapozz vissza és csak arra válaszolj!
Rendben?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.