Az Európai Unióval szembeni kritikus fellépés nem jelent „nácizmust, hanem a szabadság kifejezése” Matteo Salvini, az olasz kormánypárti Liga párt vezetője szerint – adta hírül az MTI.

Salvini: az EU-val szembeni kritikus fellépés nem nácizmus, csak a szabadság kifejezése
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Salvini a Magyarországgal és Lengyelországgal való szövetségről írt abban a nyílt levélben, amely a Corriere della Sera napilapban jelent meg csütörtökön. Matteo Salvini hangsúlyozta, hogy Lengyelország és Magyarország a Liga által is képviselt Európa

teljes jogú tagja, és az EU-val szembeni kritika nem a nácizmus éltetése, hanem a szabadság és a demokrácia kifejezése, ami a totalitárius rendszerek legyőzésének köszönhető.

A Liga kormánypárt vezetője a Corriere della Sera szerdán megjelent, az európai jobboldali erők és a populizmus kapcsolatáról szóló vezércikkére reagálva írta a nyílt levelet „Szövetségeseink az európai szigorral szemben” címmel. Matteo Salvini úgy vélte, a legnagyobb olasz napilap „elszakad a valóságtól”, amikor az olaszokat és európaiakat foglalkoztató munkanélküliség, az egészség megőrzése, a szegénység, az adópolitika, az oktatás, az igazságügy helyett a nácizmusról és a fasizmusról ír Lengyelországgal és Magyarországgal kapcsolatban.

Az az Európa, amelyet szeretek, szabad és demokratikus (..) és ennek az Európának teljes jogú tagja Magyarország és népe, valamint Lengyelország és népe

– tette hozzá Salvini. Salvini arra is emlékeztetett, hogy Orbán Viktor pártja évekig az Európai Néppárt (PPE) tagja volt.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Mi a büdös xarrol hablatyoltok ti szerencsétlenek. Nálatok az a szabadság ismérve , hogy mindenki azt tehet amit szabad általatok jóváhagyottan. Kösz de menjetek a picsába.
namihami
Tényleg a Salvinit (Orbánt vagy a polyákokat) kérdezték a demokráciáról?
Mintha Andreánknak tennék fel a kérdést, hogy szerelemből állt-e össze a Lölővel?
jesz
az unijó központi vezetésében kellene kutakodni náci után esetleg?
RonaGyuri
@RonaGyuri: sőt
No thanks: Europe refuse Hungary’s Orban!!! =))
ómió
Igazad van, Matteo, de az épp ezért nem efftársi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.