Szlovákia inkább az eredeti áron visszaadta Oroszországnak az év elején berendelt kétszázezer adag Szputnyik-vakcinából rajta maradt 160 ezer adagot Oroszországnak, jelentette be az ország egészségügyi minisztériuma. Szlovákiában márciusban robbant ki kormányválság, és bukott meg Igor Matovič miniszterelnök, aki lényegében titokban vett kétszázezer adagot az orosz védőoltásból - amit aztán az illetékes szlovák hatóságok hónapokig nem engedélyeztek. A négypárti kormánykoalíció két kisebb liberális pártja ellenezte az ügyletet. Bár a Szputnyik végül Szlovákiában is megkapta az engedélyeket, oltatni már nem nagyon akarta magát vele senki. Így hát június 30-án lezárták a jelentkezés lehetőségét az orosz védőoltásra, a megmaradt mennyiséget pedig, aminek a szavatossága hamar lejár, most az eredeti, 9,95 dolláros (~3000 forintos) vakcinánkénti áron visszaértékesítették Oroszországnak. Magyarországon kívül Szlovákia volt eddig az egyetlen uniós tagállam, ahol egyáltalán használták...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Hallod Viktor!
EREDETI ÁRON nekik sikerült visszavetetni Putyinnal a feleslegesen vásárolt orosz vakcinákat.
RonaGyuri
@human: az lenne egy igazán érdekes momentum, ha hasonló történne a feleslegese idekerült vakcinákkal!!! =)) Érdemes lenne összehasonlítani - főleg ha a szokásos közvetítőkön keresztül történik - a kiadott és a befolyt összegeket! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.