Putyin már alá is írta az erről szóló törvényt. 

Putyin az oroszoknak követeli a pezsgő francia eredetű nevét

Fotó: Pixabay

Oroszország kizárólag orosz italok számára tartaná fent a francia pezsgők tradicionális elnevezését, a Champagne-t, pontosabban annak az orosz változatát, a sampanszkojét – írta meg a Telex.

A francia pezsgőgyártók erre azt lépték, hogy egyelőre nem szállítanak Oroszországba.

Vlagyimir Putyin a Reuters szerint múlt pénteken írta alá azt a törvényt, amely alapján a sampanszkoje elnevezés kizárólag az Oroszországból származó pezsgők használhatják az első címkéjükön, az importált italok esetében ez csak a hátsó címkén szerepelhet.

Ezt a francia pezsgőipar sérelmezi, mivel a francia Champagne borvidékre utaló elnevezés eredetvédett, a világ 120 országában csak az onnan származó pezsgőkre használható. Hétfőn egy francia pezsgőgyáros érdekvédelmi csoport pedig már fel is szólította a tagjait, hogy ideiglenesen függesszék fel a termékeik Oroszországba történő exportját.

A Reutersenk ugyanakkor a Veuve Clicquot és a Dom Perignon pezsgők gyártója azt nyilatkozta, hogy elkezdik az új orosz törvény szerint felcímkézni a termékeiket.

Forrás: Telex.hu
Címlapkép: Pixabay

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Írjátok rá , rá a franciára , hogy EZ IHATÓ oszt jóvan.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Qqberci
@RonaGyuri: Lesz itt még orbanszkoje...
simmering73
Sampanszki. Ez olyan, mint a Konkordszkij. Egész létezésük a lopáson alapul. Ha nem lettek volna kémeik az idők kezdete óta, akik mindent ellopnak, ezek még mindig kőbaltával mászkálnának.
Eladott Ország
"A pezsgőgyártás mindenképpen Champagne-ban bontakozott ki, és onnan terjedt el az egész világon. S annyi biztos, hogy a pezsgő – ha úgy tetszik – felfedezése elválaszthatatlanul Dom Pérignon (1638–1715), az hautvillier-i bencés apátság szerzetesének nevéhez fűződik."
Eladott Ország
@Qqberci: ma, 14:14 ♦ Inkább felcsúti romaszkoje pezsgő.
Néro
@simmering73: Pont úgy mint Made in Csajna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.