Penrose-ról úgy tartják, hogy ő tette hozzá a legtöbbet az általános relativitáselmélethez Albert Einstein óta. Penrose egyedi számolgatás alapján kijelentette, hogy a szupermasszív fekete lyukak valóban létrejöhetnek, és részletesen le is lehet írni a tulajdonságaikat. Elméletében rámutatott, hogy az általános relativitáselméletben az anyag mozgásegyenletének minden megoldásában létezik szingularitás. A baj csak az, hogy szingularitás csak az egyenletekben létezik, a természetben nem. A relativitáselmélet teljesen félreérti az anyag viselkedését, mivel a tömegek középpontja felé haladva a tömeg saját gravitációja nem nő a végtelenbe hanem éppenhogy nullához tart. Bármely tömeggel rendelkező objektum esetén!

Forrás: msn.com
Feltöltő: Peller Anikó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Hogy ki és mennyit tett hozzá az általános relativitáselmélethez Albert Einstein óta.az egy igencsak bonyolult kérdés, ráadásul véleményes, de hogy Penrose "számolgatás"-ok alapján dolgozott volna az már marhaság!! =))
Peller Anikó
@RonaGyuri: Hoppá, szerinted mi alapján találgatott? Mert fekete lyukat ő még csak otthon láthatott, sőt még mostanában sem látni belőle többet mint a környezetét, ahonnan a fény már képes kimászni.

Szóval ha nem számolgatással (de nevezheted számításoknak is, amik viszont nyilvánvalóan tévesek), akkor mire gondolsz, miért marhaság?

Olyan dolgokra extrapolálnak a relativitáselmélet egyenleteit manipulálva, aminek semmi alapja nincs, mivel a természet összes, bármilyen megfigyelése a relativisták feltételezéseinek pontosan az ellenkezőjét bizonyítják, itt a szingularitásra gondolok.
RonaGyuri
@Peller Anikó: az egy dolog, hogy a buta az elemi számtan alapjaival sem barátságban lévő műveletlen bunkók matematikának nevezik az egyszer-egyet, de hogy a magasabb matematikai kutatásokai primitív módon leszámolgatásozzák??? =))
Peller Anikó
@RonaGyuri: Ez a magasabb matematika szép dolog, de értetted amit mondok?

Úgy tűnik nem. A térgörbület matematikai leírásának egyenleteit olyan módon kóburálják amit már a fekete lyuk leírására nem lehet extrapolálni és ez oda vezet, hogy a szingularitásnak nevezett tömegközépponthoz közelítva a relativitáselmélet egyenleteinek számolgatásával az elkövetett hiba, téveszme, hazugság a végtelenbe tart.

A gravitáció meg nullához.

Így a szingularitás téveszme, rögeszme csak, és csakis az egyenletekben létezik. A valóságban meg nem. Ez aztán a legelképesztőbb ostobaságokhoz vezet, mint például a féreglyukakban való utazás, a Világegyetem képződése egyetlen matematikai pontból, téridő keletkezése, aztán tovább a nemlétező téridő felfúvódása, mindenféle dimenziók létezése, ecet.

Igen, a fekete lyuk környezetében az egyenletek manipulálása már csak számolgatás, nem több. Az egyenletek nem a térgörbületet írják le, mert tér nem létezik, lévén matematikai kategória. Az egyenletek használhatók a fekete lyuktól távol, ott lehet velük számításokat végezni a gravitáció leírására.

A fekete lyuk környezetében, legfőképpen a feltételezett szingularitás leírására pedig nem.
jesz
..." a tömegek középpontja felé haladva a tömeg saját gravitációja nem nő a végtelenbe hanem éppenhogy nullához tart"...

Ebből az egészből ezt a mondatot értem egyedül...nekem már ez pont elég. A gimi fizikatanárom, a Galaktika folyóirat több száz száma, és néhány sci-fi film hatása nem volt hiábavaló.
Peller Anikó
@jesz: Gratulálok, pont ez az alapja az egésznek. Ha ezt stabilan érted, akkor csak egyetlen lépés a relativitáselmélet térgörbítős hülyeségének megértése, mivel téridő a valóságban nem létezik, ergo nem lehet görbíteni. Az egész kozmológia egy marhaságon alapul.

A relativitáselmélet nem képes kezelni a fekete lyukon belül a gravitációs erő változásait, mivel a nemlétező térgörbületet egyenesen extrapolálja a fekete lyuk középpontjáig, ott szingularitást vízionálva.

Homogén test gravitációs ereje a felszínén éri el a maximumát, befelé arányosan csökken.

Az égitestek mind, legyen az bolygó vagy neutroncsillag, speciálisan a Föld nem homogén, a mag sűrűbb, ezért a gravitációs erő maximuma a Föld mélyébe esik és attól kezdve befelé arányosan csökken, a középpont felé nullához tartva. Ezt nem tudja a relativitáselmélet kezelni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.