Felkértek három szakértő jogászprofesszort, hogy a jogállamisági mechanizmus elindításához szükséges és a magyar kormánynak szóló hivatalos felszólító levelet megfogalmazzák.

Az Európai Parlament négy pártfrakciója, az Európai Néppárt, a Zöldek, az Újítsuk meg Európát (Renew Europe) és a szociáldemokraták jogszakértői elemzést készítettek a jogállamisági kondicionalitási mechanizmus Magyarországra vonatkozó alkalmazásával összefüggésben – közölték szerdán pártcsoportok strasbourgi sajtótájékoztatóján.

Az Európai Parlament négy frakciója jogszakértői elemzést készített a jogállamisági mechanizmussal kapcsolatban

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A pártfrakciók képviselői elmondták: felkértek három, az ügyben szakértőnek számító jogászprofesszort, hogy fogalmazzák meg a jogállamisági mechanizmus elindításához szükséges hivatalos felszólító, a magyar kormánynak küldendő levelet.

Cseh Katalin, a Momentum uniós parlamenti képviselője a sajtótájékoztatón elmondta: a jogállamisági kondicionalitási mechanizmus "egy alapvető jogi eszköz, amely által az EU végre összekapcsolhatja az európai értékek tiszteletben tartását az uniós költségvetéssel." Hangsúlyozta azonban hogy a "harc még nem ért véget, mert az Európai Bizottság nem használja ezt az eszközt annak ellenére, hogy az már ez év január 1-én hatályba lépett, és nyilvánvaló bizonyítékok vannak arra, hogy minél előbb alkalmazni kell Magyarország esetében".

A képviselő szerint "a rendelet alkalmazása azért is sürgős, mert Magyarországon az uniós pénzek a miniszterelnök barátainak és családjának a zsebébe vándorolnak".

Daniel Freund zöldpárti politikus nyilatkozatában arról beszélt, hogy az Európai Bizottság minden bizonnyal kötelezettszegési eljárást indít Magyarország ellen a nagy port kavaró, homofóbiával vádolt gyermekvédelmi törvény miatt is, azonban ezek az intézkedések "nem fogják megállítani a magyar kormányt."

Az EU-nak minél előbb cselekednie kell, mivel fennáll a kockázata annak, hogy a koronavírus utáni helyreállítási terv Magyarországnak szánt része nem oda kerül majd, ahova azt szánták – hívta fel a figyelmet Freund.

Forrás: mti.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Jövőre a Fidesz győzelem után, azt hiszem abba belebolondul itt néhány lipsi.

Ne aggódjatok, újra megnyitjuk nektek az OPNI-t, ott nyugodtan játszhatjátok a büdöskomcsit egymással. Kaját-piát kaptok, bekamerázzuk és szégyen nem szégyen de röhögünk rajtatok... :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@csak úgy...: Egy genetikai selejt, féleszű bolsi létedre úgysem fog beférni az egész probléma egyszerre a fejedbe.
teuton57
@verőce21: Fogadast is kötsz a lazalmaidra velem? 10000 euro ügyvedi letetben! Ha pedig nem mersz fogadni a joslataidra, akkor pofa be!
teuton57
Az analfabeta fideszbirkakkal szeretnem közölni, hogy ha olvasni nem is tudnak, de a szamokat talan ismerik es 2/3 mond nekik valamit. Szoval ez a 4 frakcio a legerösebb es messze több, mint 2/3 az EP-ben...
karma1
@RonaGyuri: Jo cikk, megjelent magyarul is.
karma1
@teuton57: Ejnye Baratom, ez nem volt szep Toled! Uriember biztosra nem fogad - es kulonben sem nezted az elmeallapotat?
Egyebkent meg ugyis az lesz - a kis komplexusosnak coki jovore... Lesz egy-ket kellemetlen meglepetes a szamara!
tudode
Szégyen Magyarország, illetve az országot képviselő számára az, hogy az EU megalakulása óta először fordulhat elő az, hogy ---- szégyenérzet nélkül ---, hasonlóan hazájához ATM-nek is tekintheti bármelyik tagország magáról megfelejtkező diktátora, összetévesztve az EU-t egy hevelőintézettel, annál is inkább, mivel már legalább ötödsör kerül az ország szégyenpadra -- soros elnöksége --- 2011 óta

--Tavares
-- Sargentini jelentés
-- Libe Bizottság
-- három bölcs jelentése,
-- a szégyenletes homofób törvény vitája szerint!
.
Csak egy példa az ország szégyenéről, arról, hogy 12. éve ismét eltűri egy kaparjkúrta diktátor cselszövéseit:
.
----- Szétsavazzák orbánt az Európai Parlamentben. Rajta röhög egész Európa.
www.youtube.com/watch?v=K4qVtXZlZ9A&t=73s
.
Visszaélve azzal, hogy az EU nem büntetőosztag, egy értékközösség, amely őrködik, sikerrel Európa békéje felett!!!
.
Nem gondolva arra, hogy ha 100% akarat kellene az országában ahhoz, hogy visszaélhessen a hatalmával, már rég a töreket szedegethetné az aratók után, közjogilag érvénytelenűl, a választási törvény fabriKÁZÁSÁVAL 2/3-al élősködve az ország nyakán, a választásra jogosúltak, és a megtévesztett külhoniak akaratával:
.
----- A választási térképek zöme csalóka, mutatunk egy reálisabb képet a Fidesz győzelméről
adatujsagiras.atlatszo.hu/2019/05/29/a-valasztasi-terkepek-zome-csaloka-mutatunk-egy-realisabb-kepet-a-fidesz-gyozelmerol/
.
Részlet:
.
""""És akkor ott van a valóság, hogy az szavazásra jogosultak mindössze 22 százaléka szavazott a Fideszre, 21 százaléka pedig a többi pártra. Az ország maradék 57 százaléka pedig nem adta senkire sem a voksát."""
------------------------
.
Úgy kiábrándulva 57% választásra jogosúlt állampolgár, hogy a lábaival már arra sem méltatja emiatt a galeri hadicselei miatt, hogy MARADON maradnak!
.
Ez aztán SS győzelem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.