Egy hét alatt 11%-al nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma az Egyesült Államokban. A veszély szinte kizárólag az oltással nem rendelkezőket érinti, a fertőzöttek 93%-a olyan megyében él, ahol az átoltottság nem éri el a 40%-ot. 

"Tömören fogalmazva: minél alacsonyabb az átoltottság aránya, annál többen szorulnak kórházi kezelésre" – mondta Rochelle Walensky, az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) igazgatója.

Megugrott a CoVid fertőzöttek száma Amerikában

Fotó: FREDERIC J. BROWN / AFP

A CDC a héten jelentette be, hogy a SARS-CoV-2 nevű vírus delta változata vált meghatározóvá az Egyesült Államokban. Az erősen fertőző változat világszerte más országokban is dominánssá vált. A Fehér Ház összpontosítani kívánja a szövetségi kormányzat segítségnyújtását az oltásban és Covid-ellenes kezelésekben mindenekelőtt Arkansas, Missouri, Nevada és Illinois államokban.

A Fehér Ház a múlt héten jelentette be, hogy különleges egységeket küld Egyesült Államok-szerte a gócpontokba a delta variáns elleni küzdelem érdekében, miközben országszerte egyre nő a fertőzöttek száma. A szakértő szerint a delta variáns elsősorban a fiatalokra veszélyes.

Forrás: HVG.hu 

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.