A hang.hu információi szerint a Fudan Egyetem sanghaji kampuszán egy matematikus megkéselte a tanszék párttitkárát, aki később belehalt a sérüléseibe.

Késeléses gyilkosság történt a Fudan Egyetemen
Fotó: Tüntetés a Fudan Egyetem budapesti kampuszának megépítése ellen, kredit: MTI/Balogh Zoltán

A gyilkosság indokaként a vádlott bevallotta, hogy szörnyen bántak vele a tanszéken, folytonos kirúgással fenyegették, mert nem teljesítette az elvárásokat – írja a hang.h.

Köztudott, hogy a Fudan a világ száz legjobb egyeteme között szerepel. Ennek érdekében viszont embertelen követelményeket támasztanak a munkatársakkal szemben.

Van Jung-csen (Wang Yongzhen) a Fudan Egyetem matematikakarán dolgozott vezető párttitkárként. Így feladata inkább az egyetem tanárainak, kutatóinak, illetve diákjainak ideológiai felügyelete volt. Talán a legfontosabb funkciója a nyugati propagandaanyagok, illetve a cenzúra által nem engedélyezett hírek terjesztésének megakadályozása volt az egyetemen.

Emellett ő dönthetett a munkatársak alkalmazásáról és kirúgásáról is. Halálakor a 49 éves Vang éppen Csiang Ven-hua (Jiang Wenhua) kirúgását készítette elő.

Forrás: hang.hu
Fotó: Tüntetés a Fudan Egyetem budapesti kampuszának megépítése ellen, kredit: MTI/Balogh Zoltán

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Shikari: Gondoltam segítesz, hátha legalább te érted...
134.bátor
Volt itt már azeri baltás gyilkos,most lesz majd kînai kèses gyilkos is:)
ómió
Számszakilag nem értettek egyet? Maradt az "efftársi megoldás"?
balos
@csak úgy...: Még keresik a donort aki kiszarta!
vacsi
@Pálinkás Pál: De majd hasonló, és friss hírek lesznek, ha ezeket a mocskokat beengedjük az országba! A baj csak az, hogy akik mindenáron (persze, pénzért) be akarják engedni, azok nem a saját szomszédságukba, a saját gyerekeik iskolájába képzelik ezt el, hanem a nép közé...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.