Aggasztó számokat kaptunk a szomszédból.

Romániában – március óta először – ismét emelkedett az egy hét alatt azonosított koronavírus-fertőzöttek száma: a vasárnap záruló héten 39 százalékkal több fertőzést szűrtek ki az előző héthez képest – írja a 24.hu a távirati irodára hivatkozva. 

Ugyanakkor az elhalálozások száma nem növekedett: vasárnap egy fertőzött elhunytáról számolt be a GCS. Az utóbbi hónapban egyetlen olyan nap volt, amikor a járvánnyal összefüggésbe hozott áldozatok száma meghaladta a 10-et.

Romániában csak pár hetet jósolnak a negyedik hullámnak – 40 százalékkal ugrott meg a fertőzöttek száma

Oltásra várók Bukarestben.
Fotó: DANIEL MIHAILESCU / AFP

Romániának néhány hete van arra, hogy felkészüljön a járvány közelgő negyedik hullámára – mutatott rá Andrei Baciu egészségügyi államtitkár, az oltási kampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) alelnöke egy tévéinterjúban. Úgy vélekedett: Nagy-Britannia, Spanyolország és Portugália példája azt mutatja, hogy a rendkívül ragályos delta vírusmutáció legfeljebb 6-8 héten belül a jelenlegi sokszorosára emelheti a fertőzések számát.

A tisztségviselő hozzátette: az említett országokban annak ellenére terjed a delta vírusvariáns, hogy a lakosság nagy része be van oltva, az immunizációnak köszönhetően viszont alacsony a halottak és a súlyos esetek száma. Szerinte ez már alig jelent nagyobb nyomást az egészségügyi rendszer és a társadalom számára, mint egy influenza-járvány, tehát az élet lassan-lassan visszatérhet a normális kerékvágásba. Az, hogy Romániában mennyire válik kritikussá a helyzet szeptemberben, nagy mértékben attól függ, sikerül-e felpörgetni az oltáskampányt – figyelmeztetett a CNCAV alelnöke.

Forrás: 24.hu 

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tothjani
Nálunk meg +20%-al, DE...Romániában 640 aktív fertőzött van nálunk pedig 36 ezer !!!
Igaz ezt nem értem mitől hiszen 1,5 hónap alatt 5000 új fertőzöttet találtak, "az aktív fertőzöttek száma pedig 36 078 főre csökkent. 86 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 10-en vannak lélegeztetőgépen"
Hol van majd 36 ezer ember és mit csinál??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.