Az Amazon felhőszolgáltató platformja, az Amazon Web Services lekapcsolta az NSO Group izraeli céghez köthető infrastruktúrát és a fiókokat, miután a napokban kipattant a cég egyik szoftverével több országban is elkövetett lehallgatások ügye.

A Vice.com cikke nyomán arról számolt be az MTI, hogy az Amazon felhőszolgáltató platformja, az Amazon Web Servicese (AWS) lekapcsolta az izraeli techcég NSO-hoz köthető infrastruktúrát és a fiókokat – összegezte a 24.hu.

Az Amazon lekapcsolta a lehallgatási botrányban érintett céghez tartozó fiókokat

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A lépés a cikk szerint azután született, hogy a 17 újság és médiaszervezet közös tényfeltárása nyomán kiderült, az NSO egyik szoftverét (Pegazus) arra használták, hogy feltörjék újságírók, jogvédők, kormánytisztviselők és ellenzékiek telefonjait az adataik megszerzése érdekében világszerte. Magyarországon a tényfeltáró csapat adatai szerint 300 telefont hekkeltek meg így, többek között újságírókat, ellenzéki személyeket, ügyvédeket, ellenzéki politikust és médiatulajdonost figyeltek meg így.

Az izraeli cég vasárnap visszautasította a tényfeltárók által megjelent állításokat és azt közölték, hogy a terméket csakis arra szánták, hogy segítsék a hírszerzés a bűnüldöző szervek munkáját a terrorizmussal és a bűnözéssel szemben. A Vice.com idézte az AWS egyik szóvivőjét, aki szerint gyorsan cselekedtek azután, hogy értesültek a lehallgatási ügyekről. Az Amazon a Reuters hírügynökségnek nem reagált a megkeresésére.

Forrás: vice.com, MTI via 24.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Akkor, "amazon" is nyüzsögnek jól hazudozó efftársak bőven!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton57
@Gyurka80: Ertelmezesi nehezsegeid vannak a magyar nyelvvel? Pedig egy 6 eves is erti!
- Merkelt nem az amerikai kormany hallgatta le, nem ök hasznaltak a kemrogrammot. EZT a magyar kormany vette, de szigoruan csak terrorelharitasi celokra szabadna hasznalni!
- NEM a vasarlast tagadjak, hanem az illegalis felhasznalasat!
- Merkel lehallgatasa nem voolt rendben, nemzetközi diplomaciai botrany lett belöle! Az amik beismertek,bocsanatot kertek es leallitottak. Orban hallgat, a Keresztapa es a Szofoso tagad es hazudozik, szokas szerint...
Na "csak ennyi" a különbseg a 2 ügyben...
Gyurka80
@teuton57: Szóval németország vezetőjét lehallgatnak barátilag (persze még nem bizonyosodott be ócska újságírókat akik valszeg kitalálták)"bocsanatot kertek es leallitottak." az rendben van GRATULÁLOK ennyire hülye nem lehetsz!
Aki Én
@Gyurka80: ...hogy te milyen buta vagy...
Gyurka80
@Aki Én: Biztos vagy benne így történt? Akkor te mindent beszopsz!
Aki Én
@Gyurka80: ...figyeld a fidesz reakciókat, és nem marad kérdés.
Szopásról annyit, hogy te vagy fideszes...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.