77 éves vagyok, de soha ilyet életemben még nem csináltak velem, soha senki így nem beszélt vagy viselkedett velem – mondta a megszégyenített asszony az esetről. 

A Szatmári Friss Újság írta meg, hogy a múlt pénteken a szatmárnémeti járóbeteg-ellátó intézet fül-orr-gégészeti osztályán az egyik orvosnő, dr. Gabriela Niculescu annyira zokon vette, hogy a páciense magyarul szólal meg, hogy az asztalt verte dühében.

Pedig Szatmárnémetiben a lakosság közel 40 százaléka magyar, a románok többsége pedig jól ért vagy beszél magyarul.

"A régi poliklinikán a fül-orr-gégészetre kellett mennem, előbb románul beszéltem, mert valamennyire tudok, de amikor a panaszokat kellett mondjam, hát, azokat csak magyarul tudtam elsorolni – akkor dr. Gabriela Niculescu orvosnő két kézzel kezdte verni az asztalt, hogy Romániában élünk, románul mondjam el, mi a bajom"

—mesélte a lapnak V. V., aki szerint a magyarul és románul is tudó asszisztensnő segíthetett volna a két félnek szót érteni, ám erre ismeretlen okok miatt nem került sor.

A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége felháborodva vett tudomást az esetről, és fegyelmi eljárást indít a doktornő ellen.

Forrás: Blikk.hu

Címlapkép (illusztráció): Pixabay cco

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@Bélabácsi:15.52: Igazad van, de...
Ez a cikk egy nyilvánvalóan magyar orientációjú, magyar állami pénzzel támogatott, részben ide is íródó lapban jelent meg. Egy román-magyar konfliktus lehetséges árnyékában. A hitelessége és az elhangzottak, mivel nem voltunk ott, kétségesek.
Egy 77 éves mami lehet békés öreganyó és lehet fúria is. Nem tudhatjuk, hogy mi volt az affér előzménye. Talán Te is találkoztál már olyan öregasszonnyal, akiről közben derült ki, hogy jobb lett volna messze elkerülni.
Vérvételen voltam, szeretek jóval előbb menni, hogy ne a sokadik legyek., Még utánam is többen jöttek, beálltunk a sorba és vártunk. Beállít a ""kedves, idős néni"" és se szó-se beszéd, start a sor elejéig. Felhívtuk a figyelmét, hogy mi sem azért lennénk itt, mert hajléktalanok vagyunk. Amit kaptunk az idős ""hölgytől? Hidd el, minden voltunk, csak szépemberek nem.
Úgyhogy, ilyen eseteknél azért dolgozik a kisördög...
Néro
A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége felháborodva vett tudomást az esetről, és fegyelmi eljárást indít a doktornő ellen.
Na itt a HUN-ban Bayerzsótfika meg a fajtársai foggal körömmel védenék a Nemzethy Doktornőt és csutilandjuk megtámadásáról hablatyolnának össze vissza..
vacsi
@csak úgy...: Az én nagymamám is hasonló módon lett "román állampolgár", mint ez a néni. A románokat annyira utálta, hogy egyetlen szót sem volt hajlandó megtanulni románul, még köszönni sem tudott! Én megértem az ilyen embereket is, sok mindent átéltek...
sokanvagyunk
Egy humánusnak nem nevezhető orvos humán orvosnak úgy látszik még elmegy... - állatorvosnak már nemigen, hiszen a kecske paciense nem fog a kedvéért nyávogni.
ómió
Hát, ott így "dübörögnek az ajrópai értékek"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.