A már beoltott 60 éven felülieknek Pfizer-vakcinát ajánlanak fel harmadik oltásként Izraelben, jelentette be csütörtök este a miniszterelnök – számol be róla a 24.hu a Guardian cikke alapján.

Döntött a mintaország, Pfizerre Pfizer – csak a magyarok mennek más irányba
Kép: Pixabay

Ezzel Izrael lesz az első ország a világon, amely széles körben Pfizert használ majd az emlékeztető oltásokhoz.

A gyakorlatban bebizonyosodott, hogy a vakcinák biztonságosak. A gyakorlatban bebizonyosodott az is, hogy a vakcinák védenek a súlyos megbetegedés és az elhalálozás ellen. És ahogy az influenza ellen is időről időre újra be kell adni a vakcinát, úgy ebben az esetben is ez a helyzet

– közölte Naftali Bennett.

Izraelben az elmúlt napokban aggasztóan elkezdett növekedni a fertőzöttek száma, ami arra utal, hogy a vakcinák hatékonysága egy bizonyos idő elteltével csökken.

A harmadik oltást azok vehetik fel, akik elmúltak 60 évesek és eltelt legalább 5 hónap a második dózis beadása óta.

Az országban elsőként Isaac Herzog elnök kapja majd meg az emlékeztető oltást.

Később a teljes lakosságra kiterjesztik majd a harmadik oltás felvételének lehetőségét.

Mindeközben itthon engedélyezte a vakcinák keverését a harmadik oltásnál Müller Cecília.

A fenti izraeli ajánláshoz képest Magyarországon a 60 éven felüliek nem vehetik fel ugyanazt az oltást harmadiknak, amit első két alkalommal kaptak. Kásler Miklós emberminiszter korábban ezt azzal magyarázta, az orvosi szakirodalomban egyre több az olyan vélemény, hogy heterológ oltásnak kell történnie, vagyis aki mRNS-vakcinát kapott, az kapjon utána vektoralapút vagy elölt vírust tartalmazó védőoltást.

Amennyiben az a döntés születik, hogy a páciens egy, az előzőtől eltérő vakcinát kér harmadik oltásként, az RTL Klub által megszerzett táblázat szerint a következőképpen lehet keverni:

AstraZeneca után Pfizer, Moderna, Sinopharm

Janssen után Pfizer, Moderna, Sinopharm

Moderna után Sinopharm, Janssen, AstraZeneca

Pfizer után Sinopharm, Janssen, AstraZeneca

Sinopharm után Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen

Szputnyik-V után Pfizer, Moderna, Sinopharm

Forrás: 24.hu 
Címlapkép: Pixabay

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@kereső: ma, 10:36 ♦ "Emlékeztető oltás" azért kell, hogy a fidesz bűnbanda elkenje a felelősséget, hogy 59 év felett a kínai szenteltvíz szert sem ér, ráadásul aranyáron vették, amelyért 2022-ben, ( a többi gazemberségeikkel együtt) bíróság előtt felelniük kell!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vitriol
müller asszonyság azt döfköd magába, ami neki jólesik. A normális gondolkozás szerint azt a tanácsot kell elfogadni, amit a vakcina kifejlesztője saját tapasztalata alapján javasol. Már pedig a Pfizer gazdája már nyilatkozott ezügyben, s azt mondta, hogy pfizerre csak pfizert adjanak!
Clavigo
Ez a kasler egy idióta... Asszem ez csak a moslékért járt be az onkológiára...
gina
Az összes fideszest és kormányt a szuper kinai és orosszal kell oltani, a szegény népnek jó lesz a Pfizer...
division
@Aki Én: @Málna: Egyelőre a 3. oltás csak 60 év felett javasolt, főleg akiknél krónikus betegségek is vannak. A vakcinák keverése viszont nem jó ötlet, ezt sógornőm is kifejtette nekem, márpedig ő ért hozzá (na meg talán Karikó Katalin sem ma kezdte). Hétfőn a két legkisebb 13 éves gyerekeim is megkapták a Pfizert, egyelőre csak kis karfájás van. Tudom, ez az én felelősségem, de a jelenlegi helyzetben így láttam helyesnek, főleg hogy egyetlen osztálytársának nem lesz beadva.
simmering73
@division: Lehet, hogy a keverés nem szerencsés dolog, de. Aki kínait kapott, 60 feletti, azt nem hiszem hogy jó ötlet újra kínaival oltani.
division
@simmering73: Nem jól fejeztem ki akkor amit akartam: Pfizerre, Modernára ne adjunk Sinót, Sinóra viszont KÖTELEZŐ Pfizert vagy Modernát adni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.