Több ezer turistát kellett kimenekíteni Törökország üdülőövezeteiből az erdőtüzek miatt.  Az Antalya és Muğla tartományokban terjedő lángok miatt már négy ember meghalt. A török kormány mindeközben arra használja a katasztrófát, hogy a Kurd Munkáspárt tagjait vádolta meg gyújtogatással, bár erre semmilyen bizonyítékot nem tudtak bemutatni. A szárazság és a hőség nem jutott eszébe, mint indok.

Apokaliptikus videók készültek Törökország üdülőövezeteiben: Luxusszállodákat kellett kiüríteni, több mint 50 erdőtűz tombol –  Erdogan nem a hőséget, hanem a kurdokat okolja

Recep Tayyip Erdogan török elnök repülőgépéről nézi a törökországi Manavgat közelében pusztító bozóttűzet 2021. július 31-én. A török egészségügyi miniszter közlése szerint hatra emelkedett Törökországban a bozóttüzek halálos áldozatainak száma. A tűzoltók már harmadik napja küzdenek a lángokkal, amelyek 17 tartományban több mint hatvan helyen csaptak fel. Fotó: MTI/AP/Török elnökség

Egyszerre több mint 50 erdőtűz tombol Törökországban, amiknek a csütörtöki hőintenzitása négyszer magasabb volt, mint bármit, amit a műholdak hőkamerái eddig az országban mértek. A tüzek miatt Cizre település környékén 60 éves hőmérsékleti rekord dőlt meg. Az EU Copernicus Légköri Megfigyelő Szolgálatának felvételei szerint a törökországi tüzek hőintenzitása aznap elérte a 20 gigawattot.

Az AP arról ír szombaton, hogy

ötcsillagos szállodákat ürítettek ki a törökországi Bodrumban erdőtűz miatt.

A szállodák lakói a partra menekültek, miután a tűz már az épületeket veszélyeztette. A mentéshez magánhajókat is igénybe vettek.

A népszerű üdülőhelyen, Bodrumban 80 hektárnyi terület égett le, hiába próbálták a tűzoltók megfékezni a lángokat. Mivel a tűz két hotelt is körbezárt, több mint négyezer turistát és szállodai dolgozót kellett kimenekíteni a partiőrség és a halászok hajóival.

Recep Tayyip Erdogan török elnök a kurdokat okolta a tüzekért, miközben egyébként Görögország nagy részén is brutális hőség és szárazság uralkodik.

A Meteorológiai Világszervezet arra figyelmeztetett, hogy olyan extrém hőség sújtja a mediterrán régiót, amit akár 40 fok feletti hőmérséklettel is járhat Olaszországban, Görögországban, Tunéziában és Törökországban.

Forrás: 24.hu, 444.hu

Címlapkép: MTI/AP/Török elnökség

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Mindenkinek meg van a maga keresztje. Nekünk Soros, nekik a kurdok.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Amikor a nemeteknél árvíz sulytotta a lakosságot, akkor arra a magyar NER elitek azt mondtak ez isten csapása az LMBTQ miatt. Akkor ezen logikával ez most mi?
Gazella
Nem csodálkozni kell ezen!
Azonnal be kell börtönözni az ilyen betegelme zakkant vezetőket mint erdogan, putin, az arabok vezetőit, zsirhájat...
simmering73
Mindenkinek meg van a maga keresztje. Nekünk Soros, nekik a kurdok.
134.bátor
" Madarat tolláról,embert barátjáról"..
csak úgy....
egy jó diktátornak mindíg vannak bünbakjai,igaz viktor !?
balos
@simmering73: Meg a jött és mentett csalárdod!Ja és ha nemzethy akkor még hazudós is!A lopás a hobbytok!
Peller Anikó
@fideszes gyökér: Az ilyenek nem bunkók, hanem aljasok. Megvan a magukhoz való eszük és használják is, lásd zigóta.

Egyébként én még nem hallottam olyat, hogy 50 C fokon meggyulladna az erdő. Villám éppen lehetne csak akkor felhők szoktak lenni és esetenként esik belőlük az eső, mégnehezebben gyullad az erdő, magától.

Az erdőket többnyire meggyújtják. Akarva akaratlan.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.