Az eredeti terv szerint Kriszcina Cimanuszkaja Varsóba ment volna, de miután Lengyelországban csak átmeneti menedéket kapott, inkább egy Ausztriába tartó gépre szállt fel – adta hírül a 24.hu.

„Biztonsági aggodalmak” miatt Varsó helyett Bécsbe menekült az emigráló belarusz atléta
Fotó: MTI/EPA/Christian Bruna

A lengyel kormány humanitárius vízumot ajánlott fel az olimpikonnak, napokkal azután, hogy a fehérorosz olimpiai csapat vezetői akarata ellenére fel akarták őt tenni egy hazafelé induló járatra, ő azonban japán rendőri segtíséggel diplomáciai menedéket kért. Varsó helyett azonban végül az Austrian Airlines Bécsbe tartó járatára szállt fel, amely szerda délután érkezik az osztrák fővárosba – írja a 24.hu. A hírek szerint a diplomaták biztonsági aggodalmak miatt cserélték át a járatát.

Így végül a futónő egy rendőri kíséretű kisbuszban érkezett meg a japán fővárostól keletre lévő Narita repülőtérre, ahol nem nyilatkozott a rá váró néhány tucat újságírónak. Itt néhány tisztségviselő bekísérte őt a reptér VIP-zónájába, majd később a beszállókapuhoz. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság kedden azt közölte, hogy ügyében hivatalos vizsgálatot indított, és jelentést kért a fehérorosz olimpiai csapattól.

Mindeközben Ukrajnában a rendőrség keddi bejelentése szerint felakasztva találtak rá egy fehérorosz aktivistára Kijev egyik parkjában, nem messze a lakóhelyétől. Vitalij Sisav egy Kijevben bejegyzett nonprofit szervezet, az Ukrajnai Fehérorosz Ház vezetője volt, amely aktívan segítette a fehérorosz hatóságok által üldözött ellenzékieket.

Forrás: 24.hu
Fotó: MTI/EPA/Christian Bruna

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Varsóba minek másnap már küldik is vissza. Ide kellett volna jönni a HUN-ba itt biztonságba lenne. Ja nem itt csak a Gurevszki féle elítélt bűnözők vannak megbecsülve. Tényleg annak cégébe futnak már be a Nagy Magyar Álomi megrendelések meghívásos pályázaton ?
simmering73
Lengyelország nem biztonságos. Szerencsére Magyarország fel sem merült. Ausztria már jó választás volt.
ómió
Csak nem a lengyelek "oroszvonzalmát" érezte?
jesz
-elvtársak! ez a renitens sportolónak álcázott ellenálló Bécsbe menekült...ezredes úr! Indítsa el az ügynököket...nem akarok erről a nőröl többet hallani!
-értettem, indulunk...pár nap, és megoldjuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.