A Nemzetközi Olimpiai Bizottság két orosz állami tévécsatorna adásai miatt indít eljárást – adta hírül a telex.hu.

Vizsgálódik a NOB: orosz talk showk-ban gúnyolták, undorítónak és perveznek nevezték az LMBTQ olimpikonokat
Fotó: Laurel Hubbard, kredit: ADRIAN DENNIS / AFP

A Rosszija és a Pervij Kanal, vagyis az Oroszországban legnézettebb Egyes csatorna talk show-iban az olimpia alatt többször is foglalkoztak a legismertebb külföldi meleg és transz sportolók ügyével – írja a telex.hu

Az orosz tévékben nem finomkodtak a téma tálalásával. Az olimpiai tematikájú talk show-kban perverznek és undorítónak nevezték a meleg és transzgender sportolók életvitelét. Emellett ki is gúnyolták őket: Anatolij Kuzicsev műsorvezető copfos parókában fellépve kigúnyolta Hubbardot, a transzneműeket pedig pszichopatáknak nevezte a műsorában. 

Szemben állunk ezzel az egész mocsokkal és perverzióval

– mondta egy másik vitaműsorban a Kreml egyik képviselője, Alexej Zsuravjov.

Oroszországban a tömegmédiában is gyakori a melegellenes propaganda, a „dekadens Nyugat értékválságával" szemben Putyin rendszere magát a hagyományos családi értékek védelmezőjeként reprezentálja.

Mindenesetre meglepő lehet, hogy a NOB illetékesnek érzi magát egy nem is a hivatalos televíziós jogokon alapuló sportközvetítésekhez tartozó tévéműsor értékelésében, ahol csak apropónak használják az olimpiát. A NOB mindenesetre a BBC médiamonitoring részlegével azt közölte, hogy felvették a kapcsolatot az orosz szerződéses partnereikkel, hogy pontosabb képet kapjanak az esetről, és megerősítsék elkötelezettségüket az Olimpiai Charta diszkriminációt tiltó alapelvei mellett.

Forrás: telex.hu
Fotó: Laurel Hubbard, kredit: ADRIAN DENNIS / AFP

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Eszerint "ivánéknak" is van ízlésük!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.