Iványi Gábor egyházának szegedi iskolája már korábban adóslistára került, most a végrehajtók épp csak a táblát el nem vitték.

Vasmarokkal fojtogatja az állam Iványi Gábor egyházát

Fotó: MET, Facebook

A Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) szegedi intézménye már tavasszal felkerült az adósok listájára, a közösség elnökének, Iványi Gábornak a közleménye szerint a napokban az adóhatóság már rá is tette volna a kezét az értékesíthető ingóságokra, ha lettek volna ilyenek – írja a hvg.hu.

Csakhogy ilyet nem találtak, mert a táblák, a padok, nem értékesíthetők a helyszínre érkező hivatalnokok megítélése szerint. Legalábbis ez derül ki Iványi Gábor közleményéből.

A MET a kormány támogatása híján évről-évre egyre nehezebb helyzetbe kerül, miközben állami feladatokat is ellát, és intézményeiben főként szociálisan rászoruló családoknak nyújtanak segítséget, akár oktatásról, akár más ellátásról van szó. Tavaly augusztusban a normatíván felül járó támogatás felét, az idén júniusban már a teljes összeget vonták el az általuk fenntartott intézményektől, és ahogy azt Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár közölte a Testvérközösséggel, köznevelési szerződést sem kötnek velük a következő tanévre.

Iványi Gábor emlékeztetett, hogy az egyházuk el nem ismerése okán elindított és megnyert strasbourgi per után ugyan a kormány megfizette az általa elismert összeget, de ezzel 2016-ig tudták pótolni a kormányzati döntés miatt kiesett támogatást. Azóta annyi változás történt, hogy a Testvérközösség visszakapta az adószámát, amivel az lehetővé vált, hogy az adójuk egy százalékát legalább utalhassák nekik a támogatók.

Az MET intézményei azonban továbbra is nehézségekkel küzdenek, a tavalyi és az idei kormányzati döntések pedig a teljes ellehetetlenítés szándékát sugallják.

Forrás: hvg.hu

Címlapkép: MET, Facebook

79 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Balga ember volt, aki jó kapcsolatokat ápolt Orbánnal, egyiknek sem lett szerencséje később. A "hála nem politikai kategória" mondta egyszer a vezér. Be is tartotta azzal a módosítással, hogy necsak nem politikai kategória, de nála emberi sem. A lelkész úron kívül megtanulta a Princz, a Simicska, a Torgyán, a Tarsoly, a Navracsics, a Vona, a Mayer Aranka, és még sokan mások. politikusok pénzemberek, gazdasági szereplők.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kulabombaafityiszre
@Málna: 1% most kapnak 2021 óta ,mert bírósági döntés születtett róla,hogy vissza kell adni a technikai számot.Eddig nem kaphatták meg mert a gazdád akit csak a seggéről ismersz fel a csicskái által elvetette ezt a lehetőséget,ugyani iványi szemtől szembe mondta a dagadt gazdádnak,hogy zsarnok.
Mivel lehet nem vagy ezzel tisztában elárulom azért történhetett,mert őmármint iványi egy jellemes migte te szamóca egy jellemtelen takonygerincü vagy.Ez egy nagyon lényeges különbség köztetek.
Na,pá.
Málna
@kulabombaafityiszre: Tudom, hogy igazam van. Felesleges volt megírnod, az ezt követő fröcsögést meg méginkább.
kulabombaafityiszre
@Málna: ma, 18:42
Neked nem igazad van csak a szokásos hülyék magabiztossága.
„Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.”
Na ez vonatkozik rád.Te vagy a mindenben holtbiztos akinek mindig igaza van.
Volt pofád odairni azt hogy kapják az 1%amikor most kapják majd hosszu évek után újra,de neked igazad van.Egyébként nem fröcssögtem,csak leirtam rólad a szomorú valóságot,mert egy ilyen jellemtelen ember vagy,"természetesen"mindig igazad van.
Málna
@kulabombaafityiszre: És ki mondta, hogy nem idéntől kapják újra az 1%-ot, te nagyon hülye? Mondtam én ilyet? Nem! Te viszont olyan cikket idéztél, ami szerint még mindig nem gyűjthetik az 1%-ot. Felfogtad végre? Többször nem magyarázom el.
kulabombaafityiszre
@Málna: @csipetke: Rosszul tudod, ők is kapják a normatív támogatást, mint minden más oktatási intézmény. Csak a kiegészítő támogatást vették el, viszont kapnak rengeteg adományt ill. az 1%-ot. Egyszerűen csak rosszul gazdálkodnak vagy lenyúlják a pénzt.
Ebből amit leírtál tavaly,tavalyelőtt vés azelőtt,meg még előtte mennyi 1% kaptak hogy rá hivatkozol.
Egyébként minden iskolától megvonták a normatív támogatást mint iványiéktók,mert mos semmit,de semmit nem kapnak?A tököm tele van a fajtáddal.Ti teszik tönkre ezt az országot a szervilis seggnyalásotokkal.Ezzel az orbán viktor mindent jól csinál mi pedig követjük a drága vezért és megvédjük minden áron.Hát kövessétek mindenhova még a sírba is ezzel a szemét rendszerrel együtt.Ti csináltátok ilyennek,megérdemlitek amit majd kaptok.
Málna
@kulabombaafityiszre: Azért hivatkozom rá, mert idén már kapják. Nem tavaly, nem tavalyelőtt. Nem írtam ilyet. Basszus...És egyetlen iskolától sem vonták meg a normatív támogatást, ahogy Iványiéktól sem. Nem is értem, miről beszélsz...
A rendszer meg nekünk jó, a lúzereknek már kevésbé. Ez van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.