A hírszerzés tisztviselői a koronavírus eredetét vizsgáló, Joe Biden amerikai elnök által elrendelt 90 napos vizsgálat végéhez közelednek, és három, a vizsgálatot ismerő forrás szerint már elkészítették a titkos jelentést, amely jelenleg az előzetes felülvizsgálati eljárás alatt áll.

Megvan az amerikai hírszerzés jelentése arról, honnan szabadulhatott a világra a koronavírus

Fotó: Pixabay

A hvg.hu cikke szerint három hónapnyi adat- és nyers információelemzés után a hírszerző közösség még mindig két elméletet tart számon: az egyik szerint a vírus a kínai Vuhanban található laboratóriumból származik, a másik szerint pedig az állatokról természetes úton jutott át az emberekre.

"A jelentés a jelenlegi formájában nem tartalmaz semmi túlságosan megrázó dolgot"

- magyarázta az egyik forrás a CNN-nek.

Májusban Biden azt mondta az amerikai hírszerző ügynökségeknek, hogy "duplázzák meg" erőfeszítéseiket a vírus eredetének kivizsgálására, beleértve annak lehetőségét is, hogy az egy laboratóriumi balesetből származik. Biden azután rendelte el a vizsgálatot, hogy megkapta a vírus eredetéről szóló korábbi jelentést, és további információkat kért – áll a közleményben. A 90 napos határidő, amelyet Biden a vizsgálatra szabott, augusztus végén jár le.

Forrás: hvg.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szép új világ
@Pegero: A kérdésedre a válasz: A Vuhan-i laborban tartott állatról jutott át az emberre. Ennyire egyszerű a megoldás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.