Úgy tűnik hamarosan megváltozhat a fizetés a Lidl-üzletekben. Sokaknak kényelmesebb lehet, de nem biztos, hogy mindenki örömmel fogadná – írja a napi.hu.

Hatalmas változások jöhetnek a Lidl-üzletekben – átalakulhat a vásárlás
Fotó: lidl.hu

Új szolgáltatást tesztel a Lidl:

egy londoni üzletben a termékeket a vásárlók a saját okostelefonjuk segítségével szkennelhetik be az üzletben, így nem kell a pénztárhoz érve leolvasni az összes termék vonalkódját

A termékek vonalkódjának beolvasásához a „Lidl Go” alkalmazást kell letölteni majd, utána pedig regisztrálni

- mutatja be az újdonságot a The Grocer nemzetközi kiskereskedelmi szaklap.

Fizetni pedig az alkalmazás által generált vonalkód alkalmazásával lehet. A lopások elkerülése érdekében, a felhasználói feltételek szerint a személyzet rendszeres időközönként végezhet ellenőrzéseket, hogy a vásárlók minden megvásárolni kívánt terméket rendesen beszkenneltek-e.

A tesztfázisban lévő szolgáltatásról a Lidl szerint azonban túl korai még bármit is mondani.

A pénztár nélküli boltokkal már az Amazon is megjelent, ezekben azokban már szkennelni sem kell, az Amazon Fresh üzletekben a polcról levett árukat és az emberek mozgását különböző szenzorok és mesterséges intelligencia figyeli. Az Amazon Fresh üzletébe Londonban az Amazon-fiókkal rendelkezők mehetnek be a vállalat applikációjával, és ezen keresztül megy a fizetés is.

Az Amazonnál egyébként így néz ki egy vásárlás:

Forrás: napi.hu
Címlapkép: lidl.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
hmmm...itt már dolgoznak az óccóbb vásárláson, pedig még e sem vezették.

(a Pekingi Auchan néhány hétig volt nyitva, mert a nyitás napjától -túl a nagy tömegen-, akik fizetés nélkül távoztak, a biztonságiak is lerabolták rendesen...mondhati elegánsan kifosztották. Ez persze több, mint tíz éves hír)
human
Lehet, hogy Londonban ezt tesztelik, de a magyar társadalom nem a tisztességes életre lett berendezkedve. Mi az ügyeskedők, okosban megoldjuk országa vagyunk. Itt becsületre alapozni naivitás.
human
@durbincs: Orbán bányát akartál íri pszichokám :D
human
@durbincs: Orbán apja oláh? Kössz az infót, de nem újkeletű. A helyi feldolgozó üzemben a cigányok egy része büszke rá, hogy maguk közül való a Viktor.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.