Nem lesz könnyű dolga azoknak, akik védettségi igazolvány nélkül akarnak bejutni Szlovéniába. Az ország szigorít a határátlépés szabályain, augusztus 23-tól azoknak is védettségi igazolást kell felmutatniuk a határokon, akik csak átutaznak az országon. Változnak a maszkviselési szabályok is – jelentette a helyi sajtó szombaton.

Hétfőtől ismét kötelező lesz a szájmaszk és a védettségi igazolvány – szigorít Szlovénia
Kép:Pixabay

A szigorítás alól kivételt képeznek a 15 év alatti kiskorúak, a határmenti ingázók, azok, akik ingatlannal vagy mezőgazdasági földdel rendelkeznek Szlovéniában, továbbá a nemzetközi fuvarozók. A kormány megváltoztatja a maszkviselési szabályokat is.

Hétfőtől ismét kötelező lesz a szájmaszk a nyilvános rendezvényeken zárt térben, és a szabadban is, ha az összejöveteleken száznál többen vesznek részt.

A döntést azután hozták meg, hogy szombatra 264 új koronavírus-fertőzöttet szűrtek ki az országban. A vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeiben az elmúlt egy napon nem halt meg senki. A koronavírusos betegek közül 42-en vannak kórházban, heten közülük intenzív osztályon. A valamivel több mint kétmillió lakosú országban eddig 936 644-en kaptak védőoltást, közülük 839 771-en már a második adagon is túl vannak. Ez a felnőtt lakosság 54, illetve 48 százaléka.

Forrás: MTI
Címlapkép: Pixabay

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Hozzánk viszont oltatlanul is jöhetnek az oroszok. Éljen. Nagyon akarják azt a 4. hullámot, minden cselekedetükkel ezt szolgálják. Pedig minket kéne.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@division: csak az a baj hogy többen fognak háborogni..tudod, ez a recept a polgárháborúhoz...
division
@Pálinkás Pál: "..az intelligenciát nem azzal osztják... " Hú, ez komoly volt. Honnan tudod te azt, milyen intelligenciájuk van? Mert neked az itt olvasottak alapján szerintem nem sok jutott. Amúgy meg mi köze az intelligenciának a diplomákhoz meg a tudáshoz? Az intelligenciát nem lehet tanulni, az vagy vele születik az emberrel vagy nem. Te gyakran alpáriaskodsz itt, ez elárul mindent erről. Még valami: Duda kezdettől fogva tudja, miről beszél. Sajnos ő csak a partvonalról figyel, a döntéshozók közül senki nem kéri ki a véleményét.
Pálinkás Pál
@division: duda a családi cég miatt anyagilag érintett,neki az lenne jó ,ha ezer évig tudna hülyíteni titeket...itt egy szemelvény..
10.Legfontosabb díjai, kitüntetései: nincsenek...olvasod?...egy 78 éves vénemberről beszélünk, aki örüljön hogy él, ne pofázzon bele az aktív korúak életébe...mellesleg..az elmúlt 30 évből mutass már tőle valami publikációt..
Rockxy
"...ha az összejöveteleken száznál többen vesznek részt."
jeesz!
a virus tud számolni!
sőtt!
szlavikdoki szerint: szaporodni akar!
egy élettelen anyagnak saját akarata van?
a zorbán szerint pedig megtalálja az oltatlanokat?
a kemenesi muksó szerint azért több az oltott a kórházakban, mint az oltatlan, mert nagy az átoltottság, és akkor persze hogy naná!

ésakkor mire jó az oltás?

mire jó, hogy eltitkolja a politika az oltás utáni halálozásokat?
már tíz évvel ezelőtt is volt olyan, aki meg akarta óvni magát az influenzától, és beoltatta magát a méreginjekcióval, aztán ment a temetőbe.
de ugye ez nem igaz, és az se, hogy egészségügy helyett betegségipar működik eléggé hatékonyan.
és.
egynémely doki azzal viccelődik, hogy a gyógyszert a temetés után még egy hétig szedni kell.
division
@Pálinkás Pál: "11.Legfontosabb (5-7) publikációja: Állati vírusok (könyv), Klasszikus és molekuláris genetika (könyv fejezet), Signaling and reverse signaling in the TNF/TNF receptor system (könyv fejezet), Cell fate and differentiation (könyvfejezet), Interactions of viruses with host cells (könyv fejezet), Génterápia (könyv fejezet), Cell penetrating peptides and protein transduction domains in drug delivery (könyv fejezet) ."
Neked ezekből melyik van?
Pálinkás Pál
@division: és ebből melyik nem százéves, idejétmúlt írás?...a vén szaros most talált valamit ...amivel címlapon lehet,mert a kutya sem foglalkozik vele évtizedek óta!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.