Ezzel akarják megakadályozni a menekülő afgánok beáramlását az országba. 

Majdnem 300 kilométer hosszú falat építenek Törökországban a menekülő afgánok miatt – videó

Afganisztánból távozni akaró emberek másznak be a kabuli nemzetközi repülőtérre 2021. augusztus 16-án, miután elterjedt a hír, hogy külföldi országok vízum nélkül is kimenekítik a helyi lakosokat. Előző nap a tálib lázadók harc nélkül behatoltak Kabulba, és elfoglalták az afgán kormányerők által elhagyott kormányzati intézményeket. Asraf Gáni afgán elnök elmenekült az országból, a tálibok pedig a főváros teljes területét ellenőrzésük alá vonták. Fotó: MTI/EPA

Összesen 295 kilométer hosszú fal megépítését tervezi Törökország, hogy megakadályozza a menekültek, elsősorban a tálibok hatalamátvétele miatt menekülő afgánok beáramlását az országba. A beruházást az újabb menekülthullámtól tartva kezde el a Recep Tayyip Erdoğan vezette Törökország.

Az AFP hírügynökség videót is közölt a már megkezdett építkezésről. Egyelőre egy 5 kilométeres, szögesdrótokkal és árkokkal megerősített szakasz építése zajlik, ám a törökök összesen 295 kilométer hosszúra tervezik a falat.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: MTI/EPA

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kissé felnőttem
pedig azt mondogatták minden segítséget megadnak hát ez aztán nagy is
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kissé felnőttem
pedig azt mondogatták minden segítséget megadnak hát ez aztán nagy is
Nyírfa
A magyar külügy tegnap még azt hazudta, hogy szabad az út Törökország felé, török barátaink - így, török barátaink - megadják a szükséges segítséget számukra.
Látjuk.
A kormánygépezet zuhanórepülésben van, már lódítani sem bírnak úgy, hogy ne lepleződjenek le röpke egy nap , akár néhány óra alatt. Vagy rögtön. Hölgyeim és Uraim: ez a már a vég!
Namely
@Nyírfa: és ne feledd, hogy közeleg a holdtölte, és az ősi maja jövendölés, és a szíriuszi ciklusnaptár szerint, ha ilyenkor egy kormányzat embere a bal szemével pislog, miközben beszél, az kétségtelenül azt jelenti, hogy annak a kormányzatnak nincs sok hátra.
Namely
Hajrá, Erdogan másodjára már kapcsolt, és rájött, hogy még egy országába beengedett majomhullám, és Törökországnak vége.
jesz
ahogy a janicsárok másztak a várfalakra 500 évvel ezelőtt az összetákolt fa létráikkal, itt is elegendő néhány alulétra, és szúrásálló ponyva..
Úgy fog ömleni a mindenre elszánt menekülő, hogy megállíthatatlan ...sem vízágyú, sem gázágyú, sem hangágyú nem akadály...
Lehet, hogy érzik Merkel szagát?
magyar1
Majd aláásnak mint nálunk a drótkerítésen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.