Meghalt a 2015-ben a bukaresti Colectiv klubban történt tűzvész nyomán indított per egyik fővádlottja, aki első fokon több mint tizenkét év börtönbüntetést kapott – adta hírül kedden a román média.

Meghalt a bukaresti Colectiv klubban történt tűzvész egyik fővádlottja

Meghalt a bukaresti Colectiv klubban történt tűzvész egyik fővádlottja

Fotó: DANIEL MIHAILESCU / AFP

A Digi24.ro hírtelevízió szerint a 44 éves Daniela Nitat hétfőn találták meg holtan a lakásán, az első jelentések szerint erőszakra utaló nyomok nem voltak a holttestén. Nita annak a pirotechnikai cégnek volt a tulajdonosa, amelytől a Colectiv klub működtetői megvásárolták a tűzijátékokat, amelyek közül az egyik lángra lobbantotta a szórakozóhelyet.

A tűzvészben 65 ember vesztette életét. A tűzvész éjszakáján 27-en haltak meg, 150 ember került kórházba. További 38 áldozat napokkal, hetekkel később halt bele elszenvedett égési sérüléseibe, a füstmérgezés szövődményeibe és a kórházi fertőzésekbe. A bukaresti törvényszék 2019 decemberében hozta meg az elsőfokú ítéletet, Nita ítélete volt a legsúlyosabb, 12 év és 8 hónap letöltendő börtönbüntetést kapott.

A jogerős ítélet – amelynek meghozatalát eddig már többször elnapolta a bíróság – szeptember végére várható. A tragédia nyomán tüntetések robbantak ki Romániában, ennek hatására mondott le Victor Ponta akkori szociáldemokrata miniszterelnök.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.