Csütörtök hajnalban megérkezett a németországi Frankfurtba az 26 magyar állampolgár, akiket Afganisztánból menekítettek ki repülőgéppel – jelentette be a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján.

Már Frankfurtban van az Afganisztánból kimentett 26 magyar

Magyar Levente parlamenti államtitkár sajtótájékoztatót tart az afganisztáni fejleményekről a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2021. augusztus 18-án. Az államtitkár bejelentette, hogy önálló magyar mentőakciót indítanak. A magyar állampolgárokon kívül a magyaroknak például tolmácsként segítséget nyújtó afgánoknak és családjuknak akar segíteni a magyar állam. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Magyar Levente elmondta, a magyarok már biztonságban vannak, és valószínűleg csoportokban érkeznek Budapestre még csütörtökön.

Szólt arról is, hogy csütörtök hajnalban felszálltak Magyarországról azok a repülőgépek, amelyek a még mindig Afganisztánban lévő magyar civilekért és azokért az afgánokért mennek, akik a magyar csapatokat korábban segítették. A gépek Üzbegisztán érintésével érkezhetnek meg Kabulba – tette hozzá.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Oszt hány migráns jött velük legálisan Merkel mama megrendelésére?
Gauntlet
először nem ismerték el őket, mondván már mindenkit kimentettek.
most ők a hősök.
bájos. csak szemétség.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.