Az oltatlanok járványa zajlik jelenleg Horvátországban, ezt mutatja az újonnan fertőzöttek, a kórházban kezelt betegek és az elhunytak összetétele – írta Vili Beros horvát egészségügyi miniszter csütörtökön Twitter-oldalán.

"Az oltatlanok járványa zajlik" – ezt igazolja betegek és az elhunytak összetétele
Kép:Pixabay

A tárcavezető hozzátette, a koronavírus elleni oltás hatékonysága tudományosan és statisztikailag is igazolt.

A horvát kormány minden állampolgára számára elérhetővé tette a vakcinát. Rajtuk van a döntés. Senki közülünk nem sziget

– fogalmazott Beros, aki adatokkal is alátámasztotta tézisét. Mint mondta, a koronavírus-járvány következtében június vége óta 254-en haltak meg, nyolcvan százalékuk pedig nem volt beoltva. Húszan közülük 60 év alattiak voltak – fűzte hozzá. Kiemelte:

az egészségügyi intézetekben eddig 26 900 posztcovid-szindrómás beteget kezeltek, köztük gyerekeket is. A koronavírus okozta sokszervi gyulladással 82 kiskorú került kórházba.

Horvátországban még mindig nem sikerült beoltani a lakosság felét. Az elmúlt másfél hónapban pedig jelentősen csökkent az oltakozási hajlandóság. A valamivel több mint négymillió lelket számláló országban eddig 1 688 016-an kaptak védőoltást – a jogosultak 41,6, a felnőtt lakosság 49,9 százaléka –, közülük 1 564 842-en már a második adagot is felvették.

Forrás: MTI
Címlapkép: Pixabay

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.