A 444.hu szerint drag queenekkel ünnepelték az alternatív államalapítást Berlinben, a magyar nagykövetség előtt.

Magyar Queer Államalapítás – Alternatív augusztus 20-át tartottak a berlini magyar nagykövetségnél
Fotó: illusztráció, MTI/EPA/Felipe Trueba

Magyar Queer Államalapítás címmel tartottak drag race-t és tüntetést a berlini magyar nagykövetség előtt. Az eseményt a Queer Papriqua Alliance szervezte, mely LMBTQ+ aktivistákból áll. Az utolsó csepp a pohárban a melegellenes törvény volt számukra – írja a 444.hu.

Az eseményen megjelenők elmondásuk szerint megelégelték, hogy a magyar kormány politikai haszonszerzés érdekében egyenként pécéz ki kisebbségeket, majd azok szisztematikus ellehetetlenítésével családokat és közösségeket tép szét. Az egyik szervező, Szijártó Imre a következőképp nyilatkozott:

Hogy súlyosbítsa a helyzetet, Orbán nemrég népszavazást jelentett be a homofób törvényről. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az autokrata rezsim meginvitálja a heteroszexuális többséget, hogy szavazzanak a queer kisebbség jogainak elvételéről

A tüntetésen jelképesen egy megújult magyar államot is alapítottak, melynek mindenki tagja lehet etnikai és vallási hovatartozástól, szexuális irányultságtól, nemi identitástól, kortól és egészségi állapottól függetlenül – ha már a magyar kormány teljesen kisajátította magának az ünneplés jogát és a hazafiság mibenlétét.

A szervezők szerint egyébként az Európai Unió intézményei és a német politikai elit is felelős a magyarországi fejleményekért. A szimbolikus stadionkivilágítások helyett az Orbán rezsim hatékony szankcionálását követelték, ezért a tüntetés jelmondata a következő lett:

Tetteket, ne fényeket!

Forrás: 444.hu
Fotó: illusztráció, MTI/EPA/Felipe Trueba

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Ennek a magyar államnak szívesen lennék a polgára! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.