Vasárnap az esti órákban, várhatóan éjfél körül Budapestre érkezik Afganisztánból a mentőakcióban résztvevő első magyar repülőgép – jelentette be a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára vasárnap, budapesti sajtótájékoztatóján.

Vasárnap éjfél körül érkezik Budapestre a kabuli mentőakcióban résztvevő első repülőgép

Fotó: MTI/Mónus Márton

Magyar Levente azt mondta, a repülőgéppel érkező embereket a magyar honvédek a halálból mentették ki. Nagy részük afgán, jelentős részük pedig magyar és amerikai állampolgár – közölte.

Az államtitkár közölte, amerikaiak tucatjait menekítik ki Afganisztánból "azzal a jelentős légi kapacitással, amelyet a Magyar Honvédség ebben a mentőakcióban rendelkezésre bocsátott". További részleteket akkor közölnek, amikor a kimenekítettek mindegyike biztonságban lesz, a mentőakció folytatódik – tette hozzá.

Forrás: MTI

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Azok a magyarok, akik nem is voltak/nincsenek is Afganisztánban? Miközben kiderül, hogy még katonáink is vannak ott szép számban, csak a külügyminisztérium nem tud róluk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
"Ruszin Szendi elmondta, hogy a kimenekítésre különleges osztagot állítottak fel, ők 20 óra alatt készen álltak a bevetésre. Ő folyamatosan kapcsolatban van a helyszíni parancsnokkal. Kabulhoz közel van most előretolt műveleti bázis, ide szállítják a kimenekítendő embereket, ő pedig a kialakult helyzetnek megfelelően dönt arról, hogy mikor fejezik be a kimenekítést."

Szombati kormányinfo.
RonaGyuri
mindeközben számos jel mutat arra, hogy Szájjártatóék ezen is keresnek - legalább is nagyon igyekeznek - rendesen! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: Egy szegény kis külgarázda helyettesítő panasza

számos jel utal arra, hogy Szájjártatóék az afgán ügyön is keresni akarnak

Nem tudom mit jelképez, de egy melegház kinézető helységben
cdn.magyarnemzet.hu/2021/08/Q-uYlm3vryLxOwqg5eFb0zDTBc1rc-9ugHDxgOOcTiw/fill/4176/2784/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzBkNWQxNzJmNzJlMDQ0MWRiYzY4MDdiNTRjYTFiMGVi.jpg
osztotta az észt Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára vasárnap, budapesti sajtótájékoztatóján.
Mit mondjak mindenesezre igencsak sajátságos narratíva, legalább is nagyon más mint a világsajtó legtöbbje. Hogy azt már ne is említsük, hogy számos ponton eltért az eddigi hazai hivatalos infóktól is. A „jelentős légi kapacitás, amelyet a Magyar Honvédség ebben a mentőakcióban rendelkezésre bocsátott” kétség kívül az egyik legdurvább.
Azonban a csúcs az a sirám, amiben a mocsok amcsikat fikázta. Ami nem csak a szokásos ellopták a mi Trump cimbink hatalmát, de nem is kicsit árulkodó. „számos kimenekítésre jogosult afgán állampolgár – a tálibokon átverekedve magát – elér a reptérre, de ott az amerikaiak feltartóztatják őket arra hivatkozva, hogy megtelt a repülőtér” –mondta az MTI szerint. Amit színesít az angolszász médiában okadatolt tény, hogy számos esetben tapasztaltak olyat, hogy üzleti vállalkozások működnek a kimenekítésre! =))
Málna
@csak úgy...: A maradék eszeddel inkább próbáld megőrizni a méltóságodat. Sok már nem maradt abból sem.
Málna
@gina: Érteni kellene, amit olvasol. Nem fog menni, ne erőlködj.
Málna
Ennyi hülyét egy oldalon. És ezek is szavazhatnak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.