Budapest - Nem kell szégyenkeznie a magyar köztársasági elnöknek a hivatali távozását követően, juttatásai ezután nem sokkal maradnak el majd az idén szeptemberben visszavonul vonuló német kancellár, Angela Merkel nyugdíjától.

Forrás: blikk.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Elkenés vagy csak szimpla firkászi bugyutaság

egyébként egy vérlázító dologra hívja fel a figyelmet

A blikk.hu „Alig kap majd kevesebbet, mint Angela Merkel: Áder Jánosnak 4,4 milliós nyugdíj jár” című cikke igencsak fura – nem, nem csak a címében követi el -, mert almát hasonlítgat a körtével: a magyar díszpintyet, Orbán ócska bábját, a német kancellárral.
A cikk még csak nem is céloz rá, de meg kellett volna jegyeznie, hogy ezt az 5,2 vs. 4,4 az teszi pofátlanná, hogy mindeközben az un. alapnyugdíjak (nálunk praktice csak azzal lehet számolni) aránya ugye ….. Hogy a minimálnyugdíjak arányát ne is említsük!!!
Ami bosszantó, de az igazi vérlázító, amire csak egy finom célzás van az az a tény hogy: Miközben „Varga Mihály miniszter által benyújtott a 2022. évi költségvetési törvény javaslatában 3%-os pénzromlással számol, így ekkora, vagyis három százalékos nyugdíjemelésre készülhetnek az érintettek 2022 januárban”. Addig Ádleré „idén hozzávetőlegesen bruttó 3,6 millió forint havonta, s ez jövőre nagyjából 4 millió forintra emelkedhet”. Ami ugye kicsit több mint 11%!!!
A hab/cserkó a tortán a dolog alapja: az egyébként köztársaság nélküli KE nyugdíja (korhatár nélkül) „a házelnököt megillető tiszteletdíj (az előző évi bruttó átlagkereset 8,1-szeresét viheti hazaº) összegének 1,1-szerese”!
Pipás
Bólogató János. Jól eltöltötte az időt a pozíciójában. Nem csinált semmit. Ezért még fizet is neki az ország.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.