Hétfő reggel tűzharc alakult ki a kabuli repülőtér északi kapujánál az afgán biztonsági erők és ismeretlen támadók között – írja a 24.hu. 

Tűzharc a kabuli repülőtérnél: agyonlőtték az afgán biztonsági erők egy tagját
Fotó: MTI/AP/Verified UGC

A Bundeswehr szerint a tűzharcba– amelyben hárman megsebesültek, egy ember pedig életét vesztette – amerikai és német katonák is belekeveredtek, de nekik nem esett bajuk.

A nemzetközi koalícióban részt vevő országok és más államok a kabuli reptérről repülőgépekkel menekítik ki saját állampolgáraikat, és azokat az afgánokat, akik ottani missziójuk során együttműködtek velük, és a tálib hatalomátvétel miatt most veszélyben érzik az életüket. A repülőtéren napokon át káosz uralkodott. A légi kikötőn belül a koalíciós katonák – elsősorban amerikaiak – próbálják fenntartani a rendet, kívül pedig a tálib fegyveresek – írja a 24.hu.

Jake Sullivan, az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója vasárnap a CNN hírtelevíziónak nyilatkozva arra figyelmeztetett, hogy dzsihadisták támadást intézhetnek a reptér ellen, és folyamatos fenyegetésről van szó. Korábban olyan hírek is napvilágot láttak, melyek szerint az Iszlám Állam terrorszervezet merényletre készülhet a területen.

Forrás: 24.hu
Fotó: MTI/AP/Verified UGC

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
A talibánok is nézik a CNN-t, az Al jazeerát, BBC-t...ezek segítségével már gondolkodniuk sem kell, csak megtámadni azt, amiről feltételezi a világ, hogy "meg lesz támadva"...-akkor támadjuk meg! ezen ne múljon..

A siker nem marad el...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.