A tálib hatalomátvétel óta teljes a káosz Kabulban, a reptérről horrorisztikus hírek láttak napvilágot az elmúlt napokban.

A kabuli reptéren annyira éles a helyzet, hogy bármelyik menekítés az utolsó lehet

Forrás: MTI/EPA

Ausztrália miniszterelnöke kedden arra figyelmeztetett, hogy a kabuli repülőtérnél a helyzet megjósolhatatlan maradt, és bármelyik légi menekítés az utolsó lehet Afganisztánból –írja a Hang.hu

Scott Morrison a Nine Network tévében beszélt azt követően, hogy Ausztráliának eddigi legnagyobb menekítő műveletenként sikerült 650 embert elvinnie kedd reggelre Afganisztánból, a kabuli repülőtérről.

„Ez volt a legnagyszerűbb éjszakánk”

– mondta.

A műveletben Ausztráliának négy, Új-Zélandnak pedig egy katonai repülőgépe vett részt. A két ország eddig összesen 1700 főt menekített ki Afganisztánból, köztük félszáz afgán atlétát.

Az Egyesült Államok eddig nagyjából 37 ezer embert hozott ki az országból.

Mint megírtuk, vasárnap éjjel 23 órakor 170 utassal a fedélzetén leszállt a Liszt Ferenc Repülőtéren az üzbegisztáni Bukharából indult WizzAir gép, az első magyar utasszállító, amely részt vesz az afganisztáni mentőakcióban. 96 afgán állampolgárt menekítettek ki Kabulból, őket előbb Budapestre, majd Röszkére szállították.

Forrás: Hang.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Hálát adok a sorsnak, hogy nem Ázsiába születtem.
Ahogy elhagyja Afganisztánt az utolsó, mentést végző repülőgép, a tálibok vérontásba kezdenek. És a kínai vezetés, orbán viktor új apukája, mentora, felettese, üdvözli a "szabadságharcosokat", és baráti jobbot nyújt nekik.
Országban nem csalódtam ekkorát, mint Kínában.
csipetke
@Nyírfa: 12:01 Ahogy egy ATV-s riportban asszem Benda László mondta,Afganisztánban a föld alatt van az egész Mengyelejev-táblázat sok-ezer milliárd dollára becsülték az oroszok az ásványi kincseket.De ott az emberek olyan szegények,hogy mindenképp kell nekik valaki,aki odaviszi a technikát kiaknázni ezeket. Majd most megindul a harc,(Amerika,Kína,Oroszország) kérdés,hogy a tálibok kit választanak. Valószínűleg azt,aki meghagyja ezt az eszetlen,agyament vallás mögé bújó agressziót pl a nők ellen. Ezekre nincs jobb szó,mint az,hogy vademberek. Borzasztó lehet,ami most ott van. Bár nem értem,miért nem hagyják békésen kivonulni a külföldieket,katonákat,civileket
Nyírfa
@csipetke: Bosszú, erőfitogtatás, csupa olyasmi, amit a kezdetlegesség szintjén produkál az ember. Ők, mint ahogy az egész félremagyarázott iszlám, itt tartanak. ( Miért is jut eszembe a fidesz? )
Azt hiszem, Kína lesz a befutó, de oldalaznak az oroszok is, és a hónuk alatt osonna befelé a magyar állam, feltéve, hogy orbán jövőre nem kap politikai selyemzsinórt .

Emlékszel, hogy még bőven a szocializmus idején Japán felajánlotta a szovjeteknek a szibériai lelőhelyek feltáráshoz szükséges technikai és anyagi segítséget? Nagyon gondolkoztak, de végül nem kérték. Miért? Gazdaságilag akár be is érhették volna a nyugatot.
Hogyan lesz most a tálibok alatt...? A kínaiaknak nem érdekük magának az országnak a fejlődése, ellenben a szellemi sötétség bebetonozásában lehet rájuk számítani. Gondolom, úgy kalkulálnak, hogy : afgánok kicsi gazdaság, kínaiak nagy profit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.