Úgy tűnik, a delta variáns kórokozói szempontból hatásosan mutálódott, tehát megbetegíti azt, aki elkapja, akkor is, ha be van oltva, de fontos kihangsúlyozni, hogy a vakcina a nagyon súlyos lefolyás, illeti a halálos kimenetel ellen véd. 

A szakértők szerint elfelejthetjük a vakcinák teljes védelmén alapuló nyájimmunitást

Fotó: ROBYN BECK / AFP

Mindenki számára ismerősen cseng, hogy „amíg a világ népességének jelentős része nincs átoltva, addig a vírust nem győztük le, újabb és újabb, esetenként akár fertőzőképesebb, netán a vakcinákat kicselező változatok okozhatnak ismételt hullámokat”. Az új koronavírus delta variánsával kutatók, egészségügyi és járványügyi szakemberek figyelmeztetése megérkezett a valóságba.

A kép igencsak vegyes, ahány ország annyi görbe, de több európai államban is az esetszámok emelkedése figyelhető meg. Magyarországon a napi új fertőzöttek száma nagyjából 50 és 180 körül alakul nagy szórásban, de a külföldről (a hazánkkal szomszédos országokból is) egyre-másra érkeznek az aggasztó hírek.

Durvább, mint az eddigiek

Ismét érdemes Izraelre figyelni, ahol a magas átoltottságnak köszönhetően elsők között sikerült legyűrni a harmadik hullámot. Most azonban lassan megtelnek a kórházak fertőzöttekkel, az új betegek között pedig jelentős arányban vannak már beoltott idősebb emberek. Ott a delta variáns már kezdi kibontani a negyedik hullámot, Európában egyelőre bizonytalan a helyzet: néhol emelkedik, máshol stagnál az esetszám. Eddig az látszik, hogy

-a vakcinák hatásossága alacsonyabb a delta variánssal szemben (tünetes megbetegedésre vonatkoztatva);

-a már beoltott emberek is ugyanannyi vírust ürítenek (ha megfertőződnek), mint akik még nem kaptak vakcinát;

-a vakcinák teljes védelmén alapuló nyájimmunitást akár el is felejthetjük;

-akit beoltottak, még mindig sokkal kisebb eséllyel betegszik meg súlyosan, mint aki semmiféle védelemmel nem rendelkezik.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
ezt a kamu dumát...mondtam,a hazugságspirál kezd a nyakuk köré tekeredni a marháknak...csinálták ezt a hisztit, sok gyenge képességű felült nekik, a semmiért...tehát ,vagytok ti oltottak, akiket azzal hitegettek ,hogy az az üdvözítő,egyetlen megoldás...csak az vele a baj,hogy ugyanaz a csoport kerül kórházba, temetőbe,mint eddig...vagyis az aggok,meg a betegek...és vazze...elkaphatjátok??? nem az a célja a védőoltásnak hogy megszüntesse a fertőződést??? mert eddig azt hívták annak...de nektek alkottak egy kísérleti löttyöt, és most már nem is titkolják hogy szart sem ér...ha valaki utánanéz...bármit is kürtölt itt szét az MTI...bizony az oltottak vannak kórházban...
" 571 831 bejelentést tartanak nyilván olyan, Covid-19 által okozott egészségkárosodásokról, melyek 55 százaléka a Pfizer/BioNTech mRNS oltások beadását követően jelentkezett. 2020 decembere és 2021 augusztus 6 között összesen 12 791 olyan halálesetet regisztráltak, melyek a Covid-vakcina beadása után következtek be.
Forrás: kuruc.info/r/7/232723/".../USA adatok,.../ lehet gondolkodni!!!
division
"de fontos kihangsúlyozni, hogy a vakcina a nagyon súlyos lefolyás, illeti a halálos kimenetel ellen véd."
Ez a lényege egy vakcinának, hiszen az influenzát sem megszünteti, hanem megvéd a súlyos szövődményektől. Akinek ez nem elég, az ne oltassa be magát és csökkentse az úgyis nagyszámú népességet a bolygón.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.