A tálib fordulat miatt az Afganisztánból a szomszédos országokba irányuló migráció "pillanatnyilag nem akut téma" – jelentette ki Angela Merkel német kancellár kedden Berlinben a hét vezető ipari hatalmat összefogó G7 csoporthoz tartozó országok vezetőinek tanácskozása után.

Merkel az afgán konfliktusról: a migráció "nem akut téma"

Fotó: Markus Schreiber / POOL / AFP

A kancellár tájékoztatóján kiemelte, hogy Németország szükség esetén készen áll az együttműködésre a menekültek ellátásában az Afganisztánnal szomszédos országokkal, akár Iránnal is.

Elmondta, hogy Németország felfüggesztette az afganisztáni fejlesztési programokat, azonban az ENSZ úgy döntött, hogy munkatársainak egy részével és a helyi segítőkkel folytatják a munkát.

Ezért most az ENSZ szervezeteit, köztük a menekültügyi főbiztosságot (UNHCR) kell támogatni, és mindenekelőtt gondoskodni kell arról, hogy a kabuli repülőtér működhessen polgári repülőtérként, különben nem tudják bejuttatni az országba a segélyszállítmányokat, például a gyógyszereket – mondta Angela Merkel.

Ismertette: Németország 100 millió euró azonnali támogatással járul hozzá a humanitárius segítségnyújtáshoz, és további 500 millió eurót is elkülönít erre a célra.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
600 millió euró a talibbának, és az iszlám terroristáknak. Miért gondolja azt bárki is, hogy ezek a segélyek majd azokhoz jutnak el, akiknek szánják?Az afgánoknak a tálibok kellenek- akkor hagyni kell őket. Ők választották- 20 év lehetőséget kaptak hatalmas pénzeket nyeltek be- és most ugyanott tartanak mint a 90-es évek elején.
jesz
ennek a nőnek nincs senkije, tehát hátrahagyva egy gőzölgő rakást, pont úgy visszavonulhat, mint a mi Szájerünk..
ómió
Hol a szelfi, "Mutti", egy afgán effendivel!?
ómió
@durbincs: Ő már úgy eltanulta a bolsiktól a hazudozást, hogy csak igen ritkán! Most se!
magyar1
Hagyni kell a francba, oldják meg országon belül ki az erősebb,ki kormányozzon. Egyetlen országba se léphessen Afganisztából senki. Terroristák ne menjenek sehová, ha elszigetelődnek majd lejjebb adják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.