Egyre több ország állítja le az evakuációt Kabulba na fokozódó helyzetre hivatkozva. Most a lengyel külügyminiszter-helyettes, Martin Przydacz jelentette be, hogy nem küldenek több gépet a térségbe. 

Lengyelország nem küld több gépet Afganisztánba, túl nagy kockázattal járna az evakuáció

Fotó: SHAKIB RAHMANI / AFP

„A biztonsági jelentések hosszas elemzése után arra a következtetésre jutottunk, hogy nem kockáztathatjuk tovább a lengyel diplomaták és katonák életét”

- mondta Przydacz. Állítása szerint a lengyel kimenekítési misszió fő céljai teljesültek, evakuáltak minden lengyel állampolgárt, valamint a lengyel nagykövetség és a lengyel katonai kontingens mindazon volt afgán munkatársait, akiknek sikerült a kabuli repülőtérre eljutniuk. Tizenkét járattal több száz embert menekítettek ki Afganisztánból – írja a 444.hu.

Már csak néhány lengyel csapat maradt Kabulban, amelyek lebontják a korábbi katonai bázist. Két lengyel gép van még úton, az egyik Üzbegisztánban felszállásra vár, a másik már Varsóba tart.

Forrás: 444.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
lényeg,hogy durbincs ne unatkozzon a diliházban és a középeurópai kultúrha...
valakik vizsgálták már a tálibok és eggyes migráncs,tököm tudja honnan jött magyarok genetikai rokonságát? -pedig kéne...
jesz
@durbincs: dr. Durbincs! Ma ki van szolgálatban? Ki elemzi a kommenteket?
Emmersson71
@jesz: Rosszul írtad!
Helyesen: Maki van szolgálatban :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.