Amíg nálunk sokszor a kukában végezte a koronavírus elleni vakcina, Olaszországban éppen késleltetni akarják a harmadik dózis beadását, mert nincs elég oltóanyag. 

A római kormány a harmadik adag védőoltás helyett a védettségi igazolás érvényességének hosszabbítását tervezi, ezzel egy időben Mario Draghi kormányfő az országba érkezett afgán menekültek minél gyorsabb beoltását rendelte el – írja 444.hu

Van ahol akár ki is rúghatják állásából az oltást megtagadó orvost vagy tanárt

Képünk illusztráció!
Fotó: 123 RF.com

Az eddigi 9 hónapról egy évre akarják hosszabbítani a két adaggal átoltottak védettségének érvényességét.

Az intézkedéssel el akarják kerülni, hogy az év elején beoltottaknak, többségükben egészségügyi dolgozóknak, már szeptember-októberben be kelljen adni a harmadik adag vakcinát, miközben az olaszok egy része még az első vagy második dózist sem kapta meg.

A kormány ezenkívül kezdeményezi az oltottság kötelezővé tételét bizonyos szakmai kategóriákban. A kötelezettség mostanáig csak az egészségügyben és az oktatásban dolgozókat érintette: az oltást megtagadó orvost vagy tanárt más, a betegektől és a diákoktól távoli munkakörbe helyezhetik át, de állásából is felfüggeszthetik.

Forrás: 444.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gazella
Hmmm és akit kirúgnak, annak a helyére lesz szakember?? Igaz ez olasz. Ha az olasz oldalakat olvasom akkor másról szól a fáma..
Nálunk már most nagyon magas számú szakember hiány van..
ómió
És nálunk ez a "diktatúra" még erre se "vetemedett"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.