Egyre több részlet derül ki a robbantásos merényletekről, és egyre elkeserítőbb kép rajzolódik ki a kabuli helyzetről.

Legalább hatvan áldozata lehet a kabuli öngyilkos merényleteknek
Fotó: Wakil KOHSAR / AFP

Ahogyan mi is megírtuk, csütörtökön robbantás történt a kabuli reptér egyik bejáratánál, amelyet aztán egy tűzharc is követett a helyszínen. 

A Pentagon tájékoztatása szerint a repülőtéri robbantás egy összetett támadássorozat része volt, amelynek számos amerikai és más nemzet civil állampolgára áldozatul esett. Az egyelőre nem világos, hogy sérültekről, vagy halálos áldozatokról szól-e a hivatalos közlés, az amerikai hatóságok azonban azt megerősítették, hogy több katonájuk életét vesztette a támadásban – írja a telex.hu.

Mostanra biztos, hogy nem csak egy robbanás történt a fővárosban. Legalább még egy volt a Baron Hotelben, vagy annak közelében, közel az érintett repülőtéri kaputól.

A legfrissebb sajtóértesülések szerint legalább 60 civil halt meg – köztük gyerekek, afgánok és amerikai katonák is –, és rengeteg a sérült.

A Wall Street Journal pontosabban fogalmaz: legalább 60 afgán vesztette életét a robbanásban, és négy amerikai tengerészgyalogos halálához vezetett a merénylet. A Reuters külpolitikai tudósítóját, Idrees Ali-t eközben egy Pentagon-tisztviselő arról tájékoztatta, hogy legalább 10 amerikai katona halt meg a kabuli repülőtéren történt robbantásokban, az AP eközben legalább 11 tengerészgyalogosról és egy haditengerészeti orvos haláláról számolt be. Legalább 60 ember meghalt és 140 megsebesült a kabuli repülőtéren történt robbanásokban – mondta egy magas rangú egészségügyi tisztviselő a BBC-nek is.

Forrás: telex.hu
Fotó: Wakil KOHSAR / AFP

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
a hordágyakon nem látni sebesült nőt...vajon miért?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.