Az Olimpia is betehetett, emelkednek a számok. 

A vakcinálási kampány felpörgetése érdekében a szigetország egészségügyi hatóságai már a brit-svéd AstraZeneca készítményének keverését fontolgatják más gyógyszervállalatok szereivel – írja az Index.hu

Japánban már akkora a baj, hogy már különböző vakcinák keverésével kísérleteznének

Oltási központ Tokióban.
Fotó: STANISLAV KOGIKU / POOL / AFP

Az elképzelés az, hogy a Vaxzerviát, az AstraZeneca oltóanyagát az amerikai Pfizer vagy Moderna készítményeivel kombinálnák, és mivel a brit-svéd fejlesztésű, kétkomponensű szernél átlagosan nyolc hét időintervallumot irányoznak elő a két adag beadása között, ezt is le lehetne csökkenteni egy másik vakcina beadásával – fejtegette Kono Taro egészségügyi miniszter.

A Japan Times emlékeztet: több tanulmány szerint is két különböző vakcina keverésével egyenlő értékű, de akár hatékony védelmet lehetne biztosítani az új típusú koronavírus okozta Covid-19-el szemben. Jóllehet, vannak arra utaló jelek is, hogy két különböző szer keverésével súlyosabb mellékhatások léphetnek fel az oltást követően.

A szigetországban viszonylag későn indult meg az oltási kampány, s bár a nyár eleje óta sikerült a lakosság átoltottságát 44 százalékra emelni, a fiatalság nagy része védelem nélkül van, és pont őket sújtja az utóbbi időben erőre kapott vírus.

Forrás: Index.hu 

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
Egyes "tudósok" szerint csak vírus hiszti van, de szép lassan akkor lesz a baj a nagy nyári lazítás miatt, hogy a nem oltottakkal lesznek tele a kórházak, és miattuk nem lehet majd ellátni a sima betegeket.
Pálinkás Pál
126,3 millió ...Japán lakossága...
15 450...covid halottak...nálunk 1 millió emberre 24-szer több áldozat jut...náluk 122,6 ember/ 1 millió fő...tényleg oltári nagy lehet a baj...
division
Egyes "tudósok" szerint csak vírus hiszti van, de szép lassan akkor lesz a baj a nagy nyári lazítás miatt, hogy a nem oltottakkal lesznek tele a kórházak, és miattuk nem lehet majd ellátni a sima betegeket.
percsi
"Az Olimpia is betehetett, emelkednek a számok."
Az olimpia szinte zárt ajtók mögött folyt, nézők szigorú ellenőrzésével.

@Pálinkás Pál: Minden egyes japán polgár halála nagy veszteség, az adatokból látszik az elrendelt magas szintű covid védekezés. Gondolom a polgárok minden támogatást megkaptak.

No de nálunk, nincs veszély.
Koncertek, meccsek sorozata október végéig, covid ide vagy oda, mulasson a nép. Az alkoholmámortól freccsenő váladék egyik ember szájából a másik ember szájába landol, nem számít, legyen minél több beteg.
Sok fiatal még nem kapta meg sem az 1. sem a 2. oltást, az idős korosztály védettsége egyenlő a nullával. Majd a kurmány mond valamilyen hazugságot és minden rendben lesz.
Mintha nagyszámú fertőzöttet szeretne elérni tavaszra, hogy elmaradjon a választás.
Vagy eü. támogatást vár az EU-tól.
Esetleg mind kettő.
Gauntlet
Bevallották hogy az oltást követő 2 hétben a vírus elkapható / továbbítható.
Most mindent az oltatlanokra fognak???!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.