Párizsban főszabály szerint a megengedett legnagyobb sebesség 30 km/h a város utcáin.

Ettől a hétfőtől a francia főváros nagy része 30 km/h-s övezet lett, kivéve a városi autópályát és néhány fő közlekedési útvonalat – írja a hvg.hu.

Bevezették Párizsban a 30 kilométer per órás sebesség-korlátozást

Fotó: 123rf.com

Egy korábbi felmérés szerint, amelyről a Der Spiegel számolt be, a párizsi lakosok 59 százaléka egyetértett a lépéssel. A várható eredmények között 25 százalékkal kevesebb balesetet, fele akkora zajt és több helyet remélnek a helyiek. Párizs belső kerületeinek 60 százalékában egyébként is 30 volt a megengedett sebesség eddig is.

Mindez a lépés egyébként beleillik abba a 2018-ban bemutatott tervbe, amelyben 1000 kilométer új kerékpárutat, villamosvonalakat és tisztább környezetet ígért Anne Hildago polgármester.

Forrás: hvg.hu.

Címlapkép. pixabay.com

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Karácsonyt nem kell ezentúl bíztatni...ha sokat baszakodik vele a fidesz, akkor itt is előterjeszti a 30 Km-es Budapesti sebességhatárt..
...láss csodát, meg is szavazza a közgyűlés.

Erre fogadnék is
rokker33
@jesz: Mondj már egy olyan pontot Budapesten ahol 50km/ h lehet haladni napközben?? Az egész város egy dugó csak az M0 kivezetőnél és az M1 kivezetőnél lehet valamennyit haladni.a belváros napközben halott!
namihami
@rokker33: Mert ez a város (Béccsel egyetemben) még lovaskocsikra épült. Úgy az utcák keresztmetszete, mint a forgalom szervezése alapján.
Próbálj meg Bécsben pl. egy utcányit kerülni. ""Szerencsés"" esetben csak 3-4 utcányit kell tekeregni hozzá.
Tény, hogy az utcák egyirányúsítása valamit javíthatna, de akkor az lenne a baj.
Varsóban (amit a nácik porig robbantottak és csontig kellett újjáépíteni) a város centrumában is lehet robogni. De ott 2x3 sávos a Visztula melletti utak többsége.
Ludas Matyi
elöször jött az, hogy sem a vendeglatokban, nyilvanos helyen nem lehet dohanyozni. Utana jött a kötelezö maszkviseles es az oltasok kötelezettsege. Most jön a 30-km-es tablak. Meddig türik meg a birkak, hogy a hatso hatalom, ugy banik velük, mint az alattvalokkal? Birjak, mert sok a bologato idiot!
sokanvagyunk
@Néro: Soknak tűnhet, de ha az átlagsebességet nézzük, az 5 km/óra alatt lehet. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.